Computerboekhouden kost ongeveer 20.000 euro

(Foto: Johan de Randamie)

Mede dankzij de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, is het mogelijk gemaakt dat alle leerkrachten boekhouden van IMEAO-scholen (landelijk) aan deze training zullen participeren. “Het kostenplaatje is ongeveer euro 20.000, zegt woordvoerder herstructurering IMEAO, Lucien Rotsburg, in een interview met De West. Vandaag heeft minister Ashwin Adhin het startsein gegeven in een speciaal ingerichte ruimte op het IMEAO-I voor de verzorging van de training, die duurt tot en met vrijdag aanstaande. De training wordt verzorgd door Twinfield Caribbean B.V. Twinfield is een bedrijf op Curaçao dat tevens leverancier van online boekhoudsoftware.

In het kader van de vernieuwing en herstructurering van het IMEAO-onderwijs had de minister de opdracht gegeven aan de stuur- en adviesgroep herstructurering IMEAO, om dit project te monitoren. ”In het bedrijfsleven is er geen sprake meer van handmatig boekhouden, alles is geautomatiseerd. Het IMEAO is een beroepsopleiding en de bedoeling is dat de afgestudeerden afgeleverd worden met meer skills en competenties”, aldus rotsburg.
De minister merkte tijdens zijn toespraak op dat het ministerie wil investeren in herstructurering. Hij vindt het belangrijk dat de trainer, tevens accountants Adwin de Vries, gezien heeft tijdens zijn bezoek aan Suriname wat zich binnen het werkveld afspeelt en welke ontwikkelingen er nodig zijn. “We hebben onze eigenaardigheden in Suriname en eigen cultuur”, aldus Adhin. Daarom vindt hij het noodzakelijk dat deze zaken meegenomen worden in de training.
De Vries sprak zijn dank uit met de grote stap die gemaakt is door het aanbieden van deze training. Hij hoopt middels deze training een bijdrage te kunnen leveren aan de studenten van Suriname.

door Melissa Achthoven

More
articles