Nina Jurna schrijft boek over Desi Bouterse

De bekende journalist, Nina Jurna, heeft een boek over president Desi Bouterse geschreven. Het boek met als titel ‘ Desi Bouterse – Een Surinaamse realiteit’, verschijnt op vrijdag 20 februari 2015 bij de Nederlandse uitgeverij Conserve.
‘ Desi Bouterse. Omstreden, gehaat, verguisd, maar ook immens populair en geliefd. Hoe lukt het hem om al ruim dertig jaar zijn stempel te drukken op de hedendaagse Surinaamse geschiedenis. In augustus 2010 wordt hij bovendien beëdigd als president van de Republiek Suriname. Hoe slaagt Bouterse erin om, ondanks zijn omstreden verleden, democratisch te worden gekozen als president? Hoe weet hij toch steeds de dans te ontspringen? En waarom blijft het vooral voor Nederland zo moeilijk om te accepteren dat Bouterse een realiteit is die bij Suriname hoort’, schrijft de uitgeverij over het boek.
Nina Jurna werkte van 2000 tot 2010 als correspondent voor RTL Nieuws in Suriname. In die hoedanigheid heeft ze president Bouterse talloze keren geïnterviewd. Nina werkt sinds 2011 als freelance journalist in Rio de Janeiro (Brazilië) voor onder andere de Nederlandse krant ‘Het Parool’ en het actualiteitenprogramma ‘Een Vandaag’. Het boek verschijnt samen met een dvd op de markt.

More
articles