Flora verslikt zich tegen Alabi Boys

Flora lijkt te sukkelen in de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). De regerend kampioen, die zondag al van Brasur verloor, verkeek zich woensdagavond op Alabi Boys. Dacht Flora een makkelijk kluif te hebben aan deze tegenstander, de jongens van Alabi Boys bewezen het tegendeel. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Alabi Boys in de 64ste minuut op een 1-0 via de korte Orpheo Aloeboetoe, die doelman Orveo Paulus met een goede uithaal geen schijn van kans gaf. Flora kwam in de 83ste langszij toen Rogier Kasanwirdjo uit een scrimmage voor het doel van Alabi Boys erin slaagde het leder achter doelman Nelis Banai te krijgen: 1-1. Hierna kregen beide ploegen nog tal van kansen, maar het was vooral Flora dat steeds faalde bij de afronding.
Ondanks dit puntenverlies blijft de kansen behouden voor de tweede plaats. De ploeg heeft nu 22 competitiepunten en kan bij winst in de laatste wedstrijd tegen Vasas op 25 punten komen.
Flora hoeft niet te vrezen aangezien de overige teams die kans maken voor de finaleronde onder het puntenaantal van Flora zitten.
Napoli incasseerde in zijn voorlaatste wedstrijd van de algemene ronde de vierde grootste nederlaag. Jong Aurora walste met 11- 1 over Napoli, dit na een matige 3- 0 rustscore. Eerder verloor Napoli met 12-0 van Alabi Boys, 12-1 van Juniors en 10-0 van Saamaka. Voor Jong Aurora scoorde Ollher Petrusi viermaal, waaronder een een zuivere hattrick waren. De overige treffers kwamen van Gregor Wondo, Dwight Lugard, Rogate Lugard, Renwich Lugard, Gielven Jabini, Diego Bouman en Xaviero Bouman. Jose Karbin scoorde voor Napoli, terwijl Michel Anoewartja na tweemaal geel de rode kaart kreeg.
Het programma voor zondag is als volgt: 10:00 uur Brasur-Napoli; 12:00 uur Flora-Vasas en 14:00 uur Ephraim-Slee Juniors.