Flora verliest koppositie bij NGVB

Regerend kampioen Flora is zijn koppositie kwijt in de voetbalcompetitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Flora leed zondag een dure en zure 0-1 nederlaag tegen Brasur en moet de eerste plaats nu afstaan aan Vasco Da Gama. Flora aan het verlies aan het eind van de algemene ronde aan zichzelf te wijten. De ploeg stuurde haar ervaren spelers pas in de tweede helft op het veld. Brasur bleef in deze periode het overwicht behouden en zag Enrico Waal in de 70ste minuut de uiteindelijke winnende goal scoren.
Hierna gooide Flora als in de aanval, maar de doelpunten bleven uit. Michioun Sengwai kwam in de 84ste minuut nog dicht bij de gelijkmaker. Hij faalde echter om, oog in oog met Brasur-goalie Amanzo Olensky, af te ronden. Voor de spuitgasten voelde de zege aan als het behalen van de kampioenstitel. Voor Flora was het de tweede nederlaag.
Met deze zege blijft Brasur in de race voor de finaleronde.
Vasco Da Gama nam de koppositie over dankzij een 4-1 zege op Napoli. De ruststand in dit duel was 1-0 voor de latere winnaar.
Saamaka verspeelde in de onderlinge confrontatie tegen Jong Aurora wederom twee kostbare punten. Het werd een 2-2 gelijkspel, na een ruststand van 2-1 in het voordeel van Saamaka. Jong Aurora wist pas in de 86ste minuut langszij te komen. Ollher Petrusi die reeds in de vijfde minuut scoorde, nam ook dit doelpunt voor zijn rekening. Voor Saamaka scoorden, aanvoerder Wilson Stedenburg in de 21ste minuut uit een starfschop en Zusma Doekoe in de 43ste minuut.
Alabi Boys, die dit weekend tweemaal uit kwam, speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KPA. Alabi Boys leidde bij de rust met 1-0 dankzij Zico Popoe. In de 68ste minuut scoorde Regillio Middelijn de gelijkmaker voor KPA.
Zondag won Alabi Boys wel. Ephraim werd met 4-0 verslagen. Nohar Foto, Zico Popoe, Nelson Vorswijk en Nelis Banai waren de doelpuntenmakers.
In de U-20 jeugdklasse had Ephraim iets meer succes door met 3-0 te zegevieren over Real Dijkveld, dit na een 1-0 rustscore. Chesron Koorndijk nam alle drie doelpunten voor zijn rekening.
Het programma voor vanavond is als volgt: 18:00 uur Jong Aurora-Napoli en 20:00 uur Alabi Boys-Flora.