February 10, 2015


Onderhoud van de airco van uw auto


February 10, 2015

Een aircosysteem dat aan onderhoud toe is, vertoont meestal één van deze symptomen: Het aircosysteem werkt niet Ontoereikende koeling van de lucht Verhoging van het verbruik Slechte geurtjes in het interieur Leidt de airconditioning tot meer verbruik? De airconditioning leidt tot een licht toegenomen verbruik, dat niet hoger is dan bij een wagen die met open ruiten rijdt. Een slecht onderhouden klimaatregeling zal het verbruik wel sterker doen toenemen. Hoe dien ik mijn aircosysteem te gebruiken? Open de ruiten wanneer de auto in de zon heeft gestaan en zet de ventilatie op middelhoge snelheid met ingeschakelde airconditioning. Wanneer de te warme lucht eenmaal is afgevoerd, kunt u het best de ruiten sluiten en enkele minuten de luchtrecirculatie laten functioneren. Zo koelt het interieur sneller af. Waarom en hoe kan ik mijn klimaatregeling het best onderhouden? Tot 20 % van het koelgas in het aircocircuit verdampt elk jaar op een natuurlijke manier. Om te besparen op brandstof en met een gerust gemoed te kunnen rijden, laat u het circuit het best regelmatig onderhouden en het koelgas op tijd bijvullen. Om de lucht die uit uw airco komt gezond te houden, kunt u de airco best enkele minuten vóór het einde van uw rit uitzetten. Zo krijgt het vocht binnenin de tijd om te verdampen en ontwikkelen zich minder geurtjes en bacteriën. Onzuiverheden in de lucht vermijden? Tips: Laat elk jaar een controle uitvoeren en uw pollenfilter vervangen. Laat elke 2 jaar het aircocircuit onderhouden. Laat de droogfilter elke 4 jaar vervangen.