DOE Wanica kick off 2015

Er is heerste een opgewekte en verwachtingsvolle sfeer onder de goed opgekomen DOE- partijleden en sympathisanten tijdens de DOE-Wanica kick off 2015, maandagavond 9 februari j.l. in het ISCL gemeenschapsgebouw te Lelydorp, de hoofdplaats van het Wanica district.
Tijdens deze DOE-meeting hadden mensen met een lichamelijk beperking, waaronder enkele rolstoelers, een plaats op de voorste rij met o.a. DOE-voorzitter Carl Breeveld, staatsraadslid Marlyn Arron en DOE-Wanica kandidaat Kartika Doerdjan. In het kader van de aanvang van de Wanica campagne werd de interactieve Facebook pagina ‘DOE Wanica 2015’ officieel gelanceerd door de heer Kenneth Kasanpawiro.
DOE-Wanica kandidaat Gloria Lie Kwie Sjoe, sprak eerst haar waardering uit voor de president betreffende de verhoogde pensioenen voor ouderen, de schoolvoeding en basisziektekostenverzekering. Vervolgens haalde ze een zevenjarige naar voren en betreurde de overvolle klaslokalen, het ouderwetse onderwijssysteem en de gebrekkige hulp voor kinderen met (leer)problemen. Het tekort aan geld hiervoor is volgens Lie Kwie Sjoe voornamelijk te wijten aan de ongebreidelde corruptie. Suriname jaagt haar jonge mensen weg door de onbetaalbare woningen, de werkeloosheid, hoge bankrentes en het gebrek aan moderne opleidingsmogelijkheden.
Vrouwen die steeds weer slachtoffers zijn van huiselijk geweld, hebben geen ander alternatief dan slachtoffer te blijven, omdat hun geen duurzame oplossing kan worden aangeboden.
“Suriname is enorm rijk aan goud, hout en olie, maar onze middelen komen te vaak terecht op verkeerde plaatsen”, aldus Lie Kwie Sjoe. “Vele Surinamers hebben de hoop verloren dat het ooit beter zal gaan in ons land, maar op 25 mei kunnen we kiezen voor capabele, en vooral betrouwbare en eerlijke leiders. Als we dat doen, zal het veel beter gaan met onze kinderen en met ons allemaal”, sprak Lie Kwie Sjoe.
Het DOE-Wanica 2015 team, bestaande uit Andrew Baasaron, Kartika Doerdjan en Gloria Lie Kwie Sjoe, maakte een start met haar Wanica Campagne door de oprichting van drie DOE-Wanica kernen: een uit Lelydorp, uit Tout Lui Faut en uit Santodorp, welke werden geïnstalleerd door partijvoorzitter Carl Breeveld, die de pas geïnstalleerde DOE-kernleden feliciteerde en tot slot alle aanwezigen bemoedigend toesprak om op de DOE partij te stemmen en de partij te steunen.

More
articles