Damstrijd SDK 2015

Foto: Regillio Derby)

Kemnaad lijkt herboren in damstrijd

Rinaldo Kemnaad lijkt herboren in de strijd om het Surinaams Damkampioenschap (SDK 2015). De voormalige landskampioen kwam als achttiende van de beste twintig van de voorronde de halve finale binnen. In de voorronde had hij met twee winstpartijen, zeven remises en twee nederlagen dan ook niet de beste prestatie van de groep halve finalisten. Kemnaad lijkt zich echter herpakt te hebben in poule A van de halve finale. Hij is na vier van de negen speelronden nog steeds ongeslagen en wist gisteren zelfs de eveneens ongeslagen Harrypersad Laldjietsingh, die tevens de nummer 1 van de voorronde was, voorbij te streven. Echter heeft zowel Kemnaad als Laldjietsing zes punten, met dien verstande dat Kemnaad vanwege de betere SB-punten (23 om 17) de leiding heeft in de poule.
Beide spelers hebben twee keer gewonnen en twee keer remise gespeeld.
Kemnaad won gisteren van Jerry Sadiek, terwijl Laldjietsing remise speelde tegen Montazali Nazir. In deze poule A won John Schmelz van Robur Levens en Waldi Anches klopte Sanjay Beharie. Verder werkte Ramon Norden zich langs Shirkrishan Sheonath.
Stand poule A:
1.Kemnaad 6 punten
Laldjietsingh 6 punten
3.Anches 5 punten
4.Beharie 4 punten
Sadiek 4 punten
Schmelz 4 punten
7.Norden 3 punten
Nazir 3 punten
Levens 3 punten
10.Sheonath 2 punten
In poule B heeft Rodney Lion ook zes punten. Ook Lion lijkt zich hersteld te hebben. Hij was de nummer 15 van de voorronde met twee winstpartijen, acht remises en één verlies.
Lion speelde gisteren remise tegen Derryl Bohr. Nummer 2 Soerdiperkash Jogie
won van Dheeradj Somai. Rudi Mohanlall en Arief Salarbaks speelden remise evenals Jimmy Tay vs Jimmy Cheng en Satish Chandai vs Krishnapershad Ori.
Stand poule B:
1.Lion 6 punten
2.Jogie 5 punten
Ori 5 punten
Salarbaks 5 punten
5.Chandai 4 punten
Mohanlall 4 punten
Bohr 4 punten
8.Somai 3 punten
9.Tay 2 punten
Cheng 2 punten

More
articles