Artieste Graziëlla Hunsel in Suriname

Graziëlla Hunsel, de Surinaams-Spaanse artieste en dochter van de Surinaamse diva Anne-Marie Hunsel, is deze week in Suriname aangekomen voor een tournee van drie weken. Ze noemt haar serie van optredens in Suriname: “One thought on 3 weken op avontuur door Suriname in februari!” Behalve optredens in Paramaribo, staat ze ook een bezoek aan Coronie op de agenda.
“Als je 6 maanden onbetaald verlof hebt, vind ik dat je echt de dingen moet doen waar je doorgaans van droomt en nooit doet. Simpelweg omdat je in de 9 – 5 mallemolen zit en je soms gewoon te moe bent je tot iets anders te zetten dan every day life. Na al mijn bekende avonturen, staat nu Suriname op mijn bucketlist,” aldus de artieste herself.
Op haar website schrijft ze verder:” De komende drie weken zal ik, na 18 jaar, het land waar mijn moeder geboren is en de naam Hunsel aan mijn familie gegeven is, opnieuw gaan ontdekken. Ik ben van plan veel nieuwe mensen te leren kennen, oude bekenden te gaan bezoeken, te gaan kijken hoe kunst – cultuur en ook onderwijs, zich over zee aan het ontwikkelen zijn. De komende drie weken kunnen jullie dit samen met mij gaan beleven.”
Het begon allemaal voor Graziëlla op haar 5de jaar, toen ze tijdens een talentenshow van het buurthuis De Bonte Kraai in de prijzen viel. Drie jaar daarna draaide ze mee in een muzikaal project van moeder Anne-Marie. Op haar achtste mocht ze de intro zingen van het nummer ‘Fisi boto doro’. In 1987 deed ze auditie voor de eerste jeugdopera ‘De Naam van de Maan’ van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Ze haalde de auditie en mocht na een jaar lang oefenen een week lang op de planken staan van het Amsterdamse Stopera Theater.

More
articles