Felle concurrentiestrijd SVB topscorers

Er is een felle concurrentiestrijd te verwachten tussen de diverse doelpuntenmakers op de topscorerslijst van de SVB Topsectie. Dat blijkt uit de statistieken van zowel de SVB eerste klasse competitie als uit die van de hogere SVB hoofdklasse. In de SVB hoofdklasse heeft aanvaller Gregory Righters van Walking Boyz Company (WBC) voor de decemberstop de leidersrol, die hij was kwijtgeraakt aan Stefano Rijssel van landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) weer kunnen heroveren. De spits van WBC, die makkelijk kan scoren, leidt nu de topscorerslijst van de hoofdklasse met 7 doelpunten, wat gelijk is aan 44% van de doelpuntenproductie van zijn ploeg. De voetbalvirtuoos komt zaterdagmiddag 7 februari weer in actie wanneer WBC in het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB) de degens zal kruisen met semi-kampioen Excelsior. Voor Righters is dat geen onbekende omgeving daar hij voorheen de kleuren verdedigde van Excelsior. De vraag is nu hoe de huidige SVB topscorer met deze situatie zal omgaan en of hij in staat zal zijn te floreren tegen zijn voormalige werkgever. Bij die vorige werkgever zit een andere SVB topscorer binnen de gelederen en wel de Braziliaan Aïlton Paiva. Paiva speelde voorheen voor WBC, maar is vorig competitiejaar door het management van Excelsior aangetrokken, wat een wezenlijke toegevoegde waarde was voor de hoofdklasseploeg uit Commewijne en bijdroeg aan verovering van het semi-kampioenschap. De focus van de strijd tussen deze twee teams aanstaande zaterdag zal dus vooral liggen op deze twee voetballers. In een ander spectaculair en veelbelovend treffen in het NGVB-stadion zal de aandacht vooral gaan naar de aanvallers Stefano Rijssel en Jungelo Brunswijk, die beiden elk 4 goals gescoord hebben voor Inter Moengo Tapu sinds de landskampioen vorig jaar het nieuwe seizoen opende en Evani Esperance van Botopasie. Ook Esperance kwam vier keer tot scoren in de 8 duels die Botopasie nu achter de rug heeft.
Zijn doelpuntentotaal is 22% van de totale doelpuntenproductie die het gepromoveerde team uit Sipaliwini tot nu toe heeft neergezet en het belooft meer te worden als de watervlugge Botopasie-spits zijn draai vindt tegen IMT.
Transvaal heeft vrijdagavond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion de moeilijke taak om de zeer balvaardige SNL-spits Donovan Loswijk van het scoren af te houden. Loswijk deelt op de topscorerslijst van de SVB hoofdklasse met 4 goals de derde positie met Rijssel, Brunswijk, Esperance, Paiva en Milton Pinas van Notch. De laatstgenoemde krijgt net als zijn concurrenten het komende weekeinde de kans zijn doelpuntenproductie te vergroten wanneer Notch in Essed de degens kruist met Leo Victor.

More
articles