EBS aansluiting TLF–Menckendam

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) zullen op zondag 8 februari 2015, voorbereidingen treffen om het nieuwe 161 kV netwerk van Tout Lui Faut (TLF) – Menckendam aan te sluiten op het bestaande net. Het gevolg is dat de 161kV transmissielijnen van Paranam naar het onderstation Menckendam, van 06.00 uur tot 17.00 uur, spanningsloos worden gemaakt. Dat maakt de EBS in een persbericht bekend. Om het ongerief van de uitschakeling te minimaliseren, is er gekozen om de werkzaamheden op een zondag uit te voeren. Gedurende de uitschakeling zal niet de volledige opwekcapaciteit van Suralco benut kunnen worden. Het verzorgingsgebied van Paramaribo en omstreken, zal voor het grootste deel gevoed worden door de opwekeenheden van de EBS en Staatsolie.
Als alles goed verloopt, hoeft de EBS niet te loadshedden. Echter zal de EBS bij onvoorziene omstandigheden, toch gebieden bij toerbeurt moeten uitschakelen. In dat geval zal er volgens een vooraf opgestelde lijst met gebieden worden gewerkt. Gebieden die uitgeschakeld worden, zullen niet langer dan drie uren verstoken zijn van energie.
De EBS doet een beroep op de verbruikers om extra zuinig om te gaan met de beschikbare energie. Als de belasting laag blijft, is het niet nodig om te loadshedden.

More
articles