Persconferentie Jhauw wordt anticlimax

De persconferentie waarvoor de pers gisteren werd uitgenodigd door Ramsoender Jhauw, directeur van Suri-shopping, is flink misgelopen. Jhauw deed bij aanvang van de ontmoeting met de pers bepaalde uitspraken naar de media toe, waarbij hij zelfs ook namen noemde. Op de vraag van een journalist om wat duidelijker te zijn in zijn uitlatingen, antwoordde de ondernemer “wie de schoen past trekt hem aan”. De kwestie over het moordcomplot, waar Stephan Westfa en de ondernemers Dassasingh bij betrokken zouden zijn, was aanleiding tot de verbale uitbarsting van Jhauw. De Suri-shopping-directeur kon haast geen antwoord geven op de vragen van de pers en werd zo boos dat hij zelfs enkele keren ferm op zijn bureau sloeg.

Tijdens de persconferentie haalde Jhauw zaken aan over de levering van materiaal aan de brandweer. Volgens hem is een deel van de spullen achtergehouden op de haven, omdat zaken niet zouden kloppen. Ook is hij er niet zeker van of een deel van de spullen reeds geleverd is. Jhauw gaf de pers mee dit laatste en zijn overige beweringen te verifiëren. In het onderzoek naar de kwaliteit van deze spullen zou ook buitenlandse instantie betrokken zijn, maar ook op vragen van de aanwezige media ten aanzien van dit punt bleef Jhauw het antwoord schuldig.
Jhauw bracht ook de zaak-Westfa ter sprake. De laatstgenoemde zou namelijk door de Dassasinghs zijn ingehuurd om Jhauw te liquideren, maar hij biechtte dit op aan de ondernemer. Westfa kwam later terug op zijn verklaring, zei dat dit hem was voorgekauwd door Jhauw en is intussen uitgeweken naar het buitenland. Hij wordt door de politie in Suriname opgespoord, die ook de hulp van Interpol zou hebben ingeroepen. Op 13 januari jongstleden zou de zoon van Jhauw whatsapp-berichten van Westfa hebben ontvangen. Jhauw hield de inhoud van deze berichten voor aan de pers. Westfa had het over zijn veiligheid en vroeg Jhauw om visa voor hem te regelen zodat hij naar een ander land kon afreizen. Vervolgens werd door Jhauw een audio-gesprek afgedraaid dat zeer slecht te beluisteren was. Hierop vroegen journalisten aan Jhauw een korte samenvatting, omdat vanwege de duur ervan het ook niet handig was om naar het gesprek te zitten luisteren. Aan de ondernemer werd duidelijk gemaakt dat sommige mediabedrijven ook aan tijd gebonden zijn. Jhauw leek door het lint te gaan toen een journalist opmerkte dat er in de audio geknipt was. Er werden vanaf dat moment heel wat vragen op de ondernemer afgevuurd, waar hij geen afdoend antwoord op kon geven. Nog voordat de persconferentie was afgelopen, waren enkele leden van de pers reeds vertrokken.

door Melissa Achthoven

More
articles