Upgrading Moeder- en Kindcentrum LH

(Foto: Johan de Randamie)

De symbolische overdracht van een cheque ter waarde van € 40.000, vond vandaag plaats in het ’s lands Hospitaal (LH) ten behoeve van het upgraden van het Moeder- en Kindcentrum van het ziekenhuis. Dit gebeurde in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen van België en de Stichting Belvosur (België voor Suriname). De gift is bestemd voor de aanschaf van 40 bedjes voor de kraamafdeling, 1 resuscitatietafel (reanimatietafel) en 1 kindermonitor. “Deze spullen zijn reeds besteld en worden eind deze maand verwacht”, zegt de medisch directeur, Soenitha Nanan Panday-Gopisingh.

Het vervolgproject van het ziekenhuis is de aanpak van het laboratorium en de operatiekamer. Het Moeder- en Kindcentrum wordt straks gehuisvest in een splinternieuw gebouw, de bouwtekening is inmiddels af. “Er gaat een flink bedrag gepaard met de bouw van het centrum, maar het huidige gebouw is veel te klein, gezien het patiëntenbestand”, aldus de medische directeur.
De stichting Belvosur bestaat al 20 jaren en is opgericht met als voornaamste doel het steunen van projecten voor het welzijnswerk ten behoeve van het noodlijdende kind in Suriname. Dit gebeurt volgens de voorzitter, Stijn Ketele, door middel van het jaarlijks inzamelen van geld en goederen in België.  De projecten die de stichting het afgelopen jaar gefinancierd heeft, zijn:  het couveusetransport van het Sint Vincentius Ziekenhuis, de renovatie van de badkamer en de twee paar orthopedische schoenen van de stichting In de Ruimte, de aanschaf van matrassen en kussens voor de jongensafdeling van het Kindertehuis Nos Kasitas en twee  rolstoelen voor Huize Bethaljada. De donatie aan het ziekenhuis noemt de voorzitter van Belvosur een bijzonderheid, niet alleen omdat het een groot bedrag is, maar ook omdat het de goede samenwerking met de provincie West-Vlaanderen van België laat zien, zij zorgden voor het bijeenbrengen van dit bedrag.

door Melissa Achthoven

More
articles