Toyota helpt Mini weer Mini te worden

Het begint onderhand op een sprookje te lijken: de MINI Rocketman, een potentieel nieuw showroommodel dat het origineel van weleer het dichtst benadert. Na wikken en wegen, knopen doorhakken en plannen toch weer annuleren, zijn de blauwdrukken alsnog weer op tafel gekomen. Met dank aan Toyota. Komt Toyota’s hulp aan MINI uit de onverwachte hoek? Dan is het je waarschijnlijk ontschoten dat BMW en die Japanse autogigant al eventjes samen onder een hoedje spelen. In eerste instantie voor een gezamenlijk te ontwikkelen sportauto, maar voor een mini-MINI zou dat ook prima kunnen. Laten we hopen dat dit doorgang vindt, want iedereen, inclusief de mensen bij MINI, zien de guitige Rocketman als ultiem eerbetoon aan de oer-Mini graag gebouwd worden. Maar uiteraard alleen als er op zijn minst (financieel) quitte gespeeld kan worden, en dat valt nog niet mee bij een auto als dit.

mini_cooper_rocketman

Deur op een kier
Zowel de BMW Groep als Toyota, beschikt momenteel niet over een platform dat compact genoeg is voor het formaatje Rocketman. Dat moet daarom speciaal ontwikkeld worden, wat erg kostbaar is. Tegelijk moeten de ontwikkelingskosten juist beperkt blijven, anders zou de Rocketman een te hoge vraagprijs krijgen. Een flinke uitdaging dus nog, die Rocketman. Maar als we de berichten moeten geloven, schijnen MINI en Toyota toch een poging te willen wagen. Toyota zou op basis daarvan weer de IQ een opvolger kunnen geven.

MINI Minor
Hecht overigens niet te veel waarde aan de naam Rocketman. De kans is veel groter dat er Minor op de achterklep komt te staan. Dat is namelijk een historisch verantwoorde naam, aangezien de originele Mini in de jaren ‘50 ook als Morris werd verkocht.

mini-rocketman

More
articles