February 2, 2015


Braziliaanse goudzoeker doodgeschoten


February 2, 2015

De 44-jarige Braziliaanse goudzoeker, Filgo Sebastiaan De Sousa, is vermoedelijk zaterdag 31 januari dood geschoten nabij een goudveld te Kumbu in het district Brokopondo. Zijn ontzielde lichaam werd op zondagmorgen 1februari ontdekt. Het lijk vertoonde schotverwondingen. Op zaterdagmiddag verliet het latere slachtoffer zijn kamp op een ATV om enkele kilometers verder brandstof te kopen. Dezelfde middag werd het geluid van schoten gehoord gevolgd door een geschreeuw. Enkele personen gingen op onderzoek uit en troffen een  ATV onbeheerd op een weg aan. Het voertuig was met bloed  besmeurd. Op zondagmorgen werd het ontzielde lichaam van Filgo in het bos ontdekt niet ver van waar  de ATV  was aangetroffen. Het is voorals nog niet duidelijk door wie of waarom de goudzoeker is dood geschoten. De zaak is door de politie van Brokopondo voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249