MARIANNE CORNET RELEASED NIEUW ALBUM

‘MC, the album: It’s Musical Communication!’, dat is de naam van het derde album van de Surinaamse zangeres Marianne Cornet. Gisteravond vond de ‘Releaseparty’ plaats in het Surinaams Rumhuis. Marianne heeft voor het eerst enkele nummers van het album ten gehore gebracht, met haar eigen composities en liveband. Soul en entertainment waren de belangrijke ingrediënten tijdens deze happening. Een vertegenwoordiger van FromSu (het recordlabel van MC), is teruggekeerd uit Europa waar de eindproductie van de cd heeft plaatsgevonden en heeft deze mee teruggebracht naar Suriname. De cd is reeds in Surinaamse en Nederlandse muziekwinkels te koop. “In Suriname landelijk, van Nickerie tot Albina en overal ertussenin, een stap vooruit in het voorkomen van kopiëren.” De hoes ziet er opvallend verzorgd uit en bevat bij het openen, binnenin ook een boekje met foto’s, songteksten en een lijst met namen van mensen die een bijdrage hebben geleverd. De verschillende nummers op de cd vormen zeer veelzijdig geheel. Het eerste nummer is, zeer ongebruikelijk, een snoeihard dansnummer, ‘Touch’ op een Rihanna-achtige beat, gevolgd door een romantische balad in het Surinaams. In een interview dat via een persbericht is gestuurd, vertelt Marianne meer over haar nieuwe album en wat zij al die jaren heeft gedaan, nadat zij haar twee albums had uitgebracht.

Marianne Cornet, je doet het weer en je klinkt mooi, heel mooi, maar ook heel anders dan we van je gewend zijn. Een groot verschil, muzikaal tussen je twee laatste cd’s. Een zeer korte tijd ook tussen het verschijnen ervan. Wat gebeurt er allemaal met je?
Marianne lacht, een aanstekelijke lach. “Ja, wat kan ik zeggen? De inspiratie is er, het afgelopen jaar had ik er gewoon zin in, de voorlaatste cd ‘A Woman’s Love‘, is een verzameling van mijn klassieke nummers. Een collectors item, gewoon voor de liefhebbers van mijn muziek. ‘A Woman’s Love’, is enthousiast ontvangen en is ook al bijna volledig uitverkocht. Dat heeft mijzelf ook eigenlijk verrast en ik ben daar ook heel blij mee. Het gaf me een extra push om er keihard tegenaan te gaan. Het feit dat mensen je steunen door je muziek te kopen en er ook van
genieten, hè. Want dat merk ik echt aan de reacties, op Facebook en ook tijdens optredens. Optredens die vanaf nu trouwens ook heel anders zullen zijn, de Marianne Cornet Band wordt vrijdag geïntroduceerd.”

Over je nieuwe cd, want die is helemaal nieuw. ‘MC’, bevat veel eigen composities, toch ook weer soul, twee Surinaamse nummers, zelfs een house nummer, maar ook een zeer aangrijpend nummer over zelfmoord. Het is bijzonder afwisselend.
Marianne:” Ja, ik volg mijn hart. Op geen enkele cd van mij ontbreekt de soulmuziek. Dat weten mensen van mij, niet voor niks noemt men mij ‘Soulsister’. MC bevat 10 nummers, de productie is gedaan door het label ‘FromSu’ en de audio kwaliteit is universeel, voldoet aan de internationale standaards. Dat het zo een gevarieerde cd is geworden, hebben we bewust gedaan. In Suriname weet men allang wat we kunnen, maar we wilden het dit keer ook de rest van de wereld laten horen. Alle grote muzieksites zoals iTunes, Amazon en Spotify, bieden MC aan. De muziek is volledig hier, in Suriname opgenomen. De bewerking, de eindafwerking zeg maar, heeft zowel in Suriname als in het buitenland plaatsgevonden en is daarna weer door internationale experts gecontroleerd. Over de zang kan ik kort zijn: het is heerlijk om te doen!”

Oké nog één vraagje: welk nummer vind jij zelf het mooist?
“Nou, je hebt naar de muziek op MC geluisterd toch, dat kan via de radio zijn, via i-Tunes of misschien heb je op YouTube gekeken. Voor mijzelf is muziek en de keuze van muziek afhankelijk van mijn stemming. Voel ik me vrolijk, voel ik me onrustig of misschien ben ik in een romantische stemming. Een moeilijke vraag stel je me daar, hoor. Het hangt er ook van af waar ik ben. Voorbeeld: op een feest zou ik ‘Touch’ wel door de speakers willen blazen. Op een Soulparty ‘Moro Bun’. Je snapt ’t al, hè?” Met een stralende lach: “Alle 10 vind ik de mooiste!”

More
articles