Diakonessenhuis heeft nu voldoende ambulances

(foto: Johan de Randamie)

Met de schenking van een cheque voor de aanschaf van een nieuwe ambulance, heeft het Diakonessenhuis nu in totaal drie ambulances. “Voorlopig hebben wij er niet meer nodig, tenzij het ziekenhuis overgaat tot uitbreiding”, aldus de general manager, Melvyn Rapprecht, van het Diakonessen-huis. Vandaag werd een cheque overhandigd voor de aanschaf van de derde ambulance door de Japanse ambassade. De overhandiging van de cheque, die een waarde van US$ 45.000 vertegenwoordigt, vond plaats in de Kapel van het Dia-konessenhuis. Enkele jaren geleden, toen het ziekenhuis nog maar twee ambulances in zijn bezit had, werd een sponsor gezocht. Uiteindelijk bleek de Japanse ambassade bereid om als sponsor op te treden.

De nieuwe ambulance maakt deel uit van het project: ‘Project for the Procurement of an Am-bulance for the Diakonessenhuis Foundation’. Dit project wordt gefinancierd in het kader van de ‘Japanse Grant Asssitance for Grass-roots Human Security projects’ (GGP). De GGP is een organisatie die als doel heeft om de menselijke veiligheid in de wereld te bevorderen door non-profit organisaties te ondersteunen. De am-bulance zal bijdragen aan een adequate hulpverlening. Voorts zei de vertegenwoordiger van de Japanse ambassade, Masatoshi Sato:
“We hebben er vertrouwen in dat het ziekenhuis de ambulance effectief beheert om zo een comfortabele en betrouwbare dienstverlening aan het publiek te waarborgen.”

door Kimberley Fräser

More
articles