Costa ontsnapt niet en mist kraker tegen Man City

Chelsea moet het zaterdag in de topper tegen Manchester City zien te redden zonder topscorer Diego Costa. De Engelse voetbalbond maakt vrijdag bekend dat de spits voor drie wedstrijden wordt geschorst, vanwege ‘gewelddadig gedrag’ in de bekerwedstrijd tegen Liverpool.
Naast de topper tegen City moet Diego Costa ook de wedstrijden tegen Aston Villa en Everton missen.
Diego Costa wordt gestraft voor zijn charge op Emre Can, in de twaalfde minuut. De aanvaller ging op de voet van zijn tegenstander staan; dit werd niet door de arbitrage waargenomen, maar op televisiebeelden is het incident goed te zien. De FA besloot om de charge van Diego Costa op Martin Skrtel, in de tweede helft, met rust te laten.
Diego Costa ontkende dat er bij de overtreding op Can sprake was van opzet, maar de FA denkt daar dus anders over.
De bond heeft de aanvaller een schorsing van drie wedstrijden opgelegd en dat betekent dat José Mourinho op zoek moet naar een nieuw strijdplan voor de kraker tegen City. Chelsea heeft op het moment vijf punten meer dan de regerend landskampioen.
De club staat op het punt om zich te versterken met Juan Cuadrado. De Londenaren zouden dicht bij een akkoord zijn met Fiorentina over een transfer van de 26-jarige aanvaller.
Volgens de BBC heeft Cuadrado al ingestemd met de persoonlijke voorwaarden waaronder hij gaat spelen voor Chelsea. Met de deal zou 31 miljoen euro zijn gemoeid.
De Colombiaan werd vandaag al medisch gekeurd.
Als onderdeel van de transfer verhuist Chelsea-speler Mohamed Salah mogelijk op huurbasis naar Fiorentina.
De komst van Cuadrado maakt de weg vrij voor een vertrek van André Schürrle naar VfL Wolfsburg. De Duitse club zou de onderhandelingen met Chelsea over een transfer van de Duitse middenvelder al hebben geopend.
De clubs hebben nog tot en met maandag de tijd om een akkoord te bereiken. Op die dag sluit de transfermarkt in de meeste West-Europese landen, waaronder Duitsland en Engeland.

More
articles