Training ‘Rouwverwerking doodgeboorte’

(foto: Regillio Derby)

“De zorgverleners die de 3-daagse training `Rouwverwerking en doodgeboorte’, met succes hebben afgerond , hebben aan mij verteld dat hun zelfvertrouwen een `boost’ gekregen heeft en dat ze zelf sterker zijn dan ze dachten”, zegt de supervisie coach, Satya Hindori, in een vraaggesprek met De West.

Gisteren was de laatste sessie van deze training, die verzorgd werd in het auditorium van het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ). Tijdens de sessie is de groep van 32 zorgverleners verdeeld in vier discussiegroepen onder leiding van een intervisor. De zorgverleners moesten hun ervaringen met betrekking tot doodgeboorte met elkaar delen. Tijdens de discussie hebben de deelnemers geleerd van elkaars ervaringen, ook herkenden ze heel veel bij zich zelf. En sommigen hebben opstekers gehad hoe om te gaan met doodgeboorte tijdens het uitoefenen van hun beroep. “Anderen zijn tot de ontdekking gekomen dat zaken die ze als normaal zagen, voor een andere zorgverlener een ‘eye opener’ was”, aldus Satya Hindori.
Tijdens deze training waren zorgverleners van het RKZ, ’s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis en de Regionale Gezondheids Dienst aanwezig. “Het Streekziekenhuis wilde graag zorgverleners laten deelnemen aan de training, maar dat zou heel veel kosten met zich brengen”, zeg epidemioloog Ashna Hindori-Mohangoo. Ook merkte ze op dat het in de planning ligt dat de delegatie naar Nickerie zal afreizen om deze training daar te verzorgen. Volgens Ashna Hindori-Mohangoo waren de deelnemers onder de indruk van de training, waardoor niet alleen de opkomst, maar ook de participatie zeer goed was. Het resultaat is er dan ook naar alle 32 deelnemers zijn geslaagd.

door Melissa Achthoven

More
articles