Madison Keys wipt Venus uit Australian Open

De Amerikaanse Madison Keys heeft de halve finales van de Australian Open bereikt. In drie sets versloeg ze Venus Williams. Keys won van Williams met 6-3, 4-6 en 6-4. Het is de eerste keer dat Keys de halve finales van een grandslamtoernooi haalt.
Williams was als achttiende geplaatst in Melbourne. Haar laatste grote succes in een grandslam dateert van 2008, toen ze haar vijfde titel op Wimbledon veroverde. Sinds 2011 kampt de oudere zus van Serena Williams met een auto-immuunziekte die voor grote vermoeidheid kan zorgen.
Keys speelt donderdag in de halve finale tegen Serena Williams of Dominika Cibulkova.
Bij de mannen hebben Novak Djokovic en Stan Wawrinka ook de halve finale bereikt en spelen daarin tegen elkaar. Beide spelers versloegen hun tegenstanders Milos Raonic en Kei Nishikori in drie sets.
De 27-jarige Djokovic staat voor de vijfde keer in de halve eindstrijd van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. De afgelopen vier keer pakte hij de titel, in 2008, 2011, 2012 en 2013.
Raonic had zijn vorige vier ontmoetingen met Djokovic ook al verloren, waaronder de kwartfinale van Roland Garros vorig jaar.
Titelverdediger Wawrinka was mede door twintig aces na twee uur klaar met US Open-finalist Nishikori: 6-3, 6-4 en 7-6 (6). Het was de eerste zege op een speler uit de top vijf van de 29-jarige Zwitser sinds hij in het voorjaar van 2014 landgenoot Roger Federer versloeg in Monte Carlo.
Wawrinka moest die vorig jaar bij de US Open nog in vijf sets buigen voor Nishikori. Wawrinka staat voor de derde keer in zijn carrière bij de laatste vier van een Grand Slam en voor de tweede keer bij de Australian Open. Vorig jaar won de in Lausanne geboren tennisser in de finale op Melbourne Park in vier sets van Rafael Nadal.

More
articles