Recycling With a Twist II

Hergebruik met een vleugje kunst

Wroko baka nanga awinsi san sma no wani moro

De organisatie Recycling With a Twist organiseert voor de tweede keer de Recycling With a Twist, dit is een fundraisingsproject waarvan de opbrengst dient ter ondersteuning van diverse organisaties die zich bekommeren om ouderen en jongeren in kwetsbare omstandigheden. Dit jaar zijn dat: de Stichting Double Positive, de Stichting Kibri Mi, de Mytylschool en de Stichting de Nationale Volksmuziekschool Suriname.

1-Donatie aan Stichting Ashiana
-Donatie aan Stichting Ashiana

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van boeken, kleding , schoenen, tassen, glaswerk en kunst een bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemde instanties.
De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik haar steentje bij te dragen aan het bevorderen van het milieubewustzijn dit door middel van herbruikbare bekers en de verkoop van koek op banablad, in plaats van in een servet of op een plastic bordje, geserveerd.
Ook wordt de bezoekers gevraagd een tas mee te nemen voor de door hen aangekochte artikelen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen niet te verkrijgen zijn.
Verschillende podiumartiesten hebben belangenloos hun medewerking toegezegd en hun enthousiasme geeft, samen met de inzet van talrijke vrijwilligers, de garantie voor een interessant en sfeervol evenement.

Donatie aan Stichting Pleeggezinnenzorg en Stichting Lotjes Huis
Donatie aan Stichting Pleeggezinnenzorg en Stichting Lotjes Huis

De organisatie Recycling With a Twist, is opgericht door Frank Wijdenbosch, theatermaker, hij had de wens een Surinaams kind te sponsoren, maar kreeg het advies in plaats van één kind, de betrokken organisaties te ondersteunen waardoor meerdere kinderen van zijn steun profijt kunnen hebben. Hij heeft zijn plan mede gestalte kunnen geven door de vele schenkingen gedaan door bevriende relaties en instanties in Nederland waar hij woont en werkt, en die zijn oproep tot bijdragen rijkelijk beantwoord hebben.
De grondgedachte voor deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip ‘recycling’, hergebruik, wrokobaka. Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en om af te stappen van de wergwerp-cultuur. In de wereld van de kunsten, is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.Deze verkoopdag dient een tweeledig doel: Het publiek komt aan zijn trekken en de bovengenoemde instellingen varen er wel bij.

More
articles