Celtics klopt Portland met late driepunter

De Boston Celtics hebben na drie nederlagen op een rij en na een serie van 24 verloren duels op bezoek bij teams uit de Western Conference gestunt tegen Portland Trail Blazers.
Man van de avond was ongetwijfeld Evan Turner, die met nog 1.9 seconden op de klok en een achterstand van 89-87 een mooie driepunter binnenschoot. “Ik zat te bidden dat ik zo’n belangrijk schot kon maken en het gebeurde. Ik wist de bal de juiste hoogte mee te geven en toen ik hem los liet voelde het meteen goed. Ik hou van big shots, vooral als ze erin gaan!”, jubelde de matchwinner na afloop.
Vier basisspelers wisten in dubbele cijfers te komen, waaronder topscorers Avery Bradley (18 punten) en Jared Sullinger (17 punten, 9 rebounds).
Damian Lillard was duidelijk de beste speler op het veld en bij vlagen niet af te stoppen door de defensie van de mannen in het groen. De point guard moest door afwezigheid van LaMarcus Aldridge echter meer doen dan normaal van hem gevraagd werd, waardoor zijn schoten soms geforceerd oogden. Lillard eindigde het duel met 21 punten, maar raakte slechts acht van zijn 23 schotpogingen. Omdat Aldridge er zo’n zes tot acht weken uit is met een duimblessure zal dit de komende tijd vaker voorkomen.
De lijst met blessure groeit snel, want Nicolas Batum verliet het veld met een polsblessure, die hem al langer dwars zit.
De Chicago Bulls wonnen onder aanvoering van Derrick Rose (22 punten) van San Antonio Spurs: 104-81. Rose had zich eerder kritisch uitgelaten over de prestaties van zijn Bulls, die zes van hun laatste acht duels hadden verloren. Het werd al snel in het eerste kwart duidelijk dat de point guard zijn team op sleeptouw wilde nemen.
Lange tijd hield Kawhi Leonard de Spurs in leven, maar al zijn zestien punten werden in de eerste helft gescoord. Toen Rose in het derde kwart opnieuw domineerde, besloot coach Popovich verder te spelen zonder zijn beste spelers. Dat leverde niks meer op dan rust voor onder andere Tim Duncan en Tony Parker. De verdediging van de Bulls, onderwerp van kritiek de laatste weken, was donderdag een stuk beter en hield de Spurs op schotpercentage van 37 procent.
Gordon Hayward speelde een belangrijke rol in de 101-99 overwinning van de Utah Jazz op de Milwaukee Bucks. Hayward was vooral in het vierde kwart aanwezig met maar liefst dertien punten, waaronder negen vrije worpen. Met nog 2:35 op de klok was de voorsprong 101-92, maar de Bucks knokten zich terug en hadden zelfs kans om gelijk te komen.
Brandon Knight zag zijn poging in de slotseconde echter van de ring stuiteren.
Het duel tussen de bezoekende Brooklyn Nets en de Los Angeles Clippers was een absolute blow out: 123-84. Een ontketende Blake Griffin en een gatenkaas van een defensie zorgden ervoor dat dit duel bij rust al klaar was. Griffin was in 25 minuten speeltijd goed voor 24 punten. Chris Paul zette als vanouds de lijnen uit en zag in 24 minuten de assist-teller op zeventien staan.
Verder won Utah Jazz van Milwaukee Bucks: 101-99.

More
articles