Wizards stuiten opmars Thunder niet

De Oklahoma City Thunder is bezig aan een opmars in de NBA. De start van het seizoen verliep uiterst moeizaam voor de ploeg, maar met de terugkeer van Kevin Durant en Russell Westbrook lijkt de ploeg en de play-offs over enkele maanden lijkt de ploeg bezig aan een inhaalslag. Bij afwezigheid van Durant en Westbrook en ook na hun terugkeer wisselden verlies- en winstpartijen elkaar af, terwijl er toch echt veel gewonnen diende te worden. Dinsdagavond werd Miami Heat opzij gezet en ook gisteren viel de medaille de goede kant op. Net als twee weken geleden was OKC te sterk voor Washington Wizards. In overtime schoot Russell Westbrook de Thunder naar 105-103.
De gehele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Durant en Westbrook zorgden aan de kant van Oklahoma City voor de scores – samen waren ze goed voor 66 punten – en aan de andere kant zorgde John Wall ervoor dat er niet alleen punten gemaakt werden (18 stuks in totaal) maar dat ook de rest van zijn team in stelling werd gebracht. Wall had ook dertien assists. Ook de mindere goden van zowel OKC als Washington droegen trouwens op offensief en defensief vlak bij. Aan de kant van de Wizards was Nene goed voor 24 punten, en Paul Pierce pakte 12 rebounds. Aan de andere kant wist Steven Adams liefst twintig keer de rebound te pakken. Hij werd daarmee de tweede speler ooit voor de Thunder die in een wedstrijd twintig rebounds achter zijn naam kreeg. Serge Ibaka is de andere.
Bij de Wizards zat de defensie net even te slapen in de laatste seconden van de overtime. Ze gaven Westbrook en fractie teveel ruimte en dat was genoeg voor de rusteloze Russell om de winnende twee punten te maken. Een wanhoopsschot van John Wall kwam daarna niet meer in de buurt van de basket, waardoor het 14e verlies voor de Wizards een feit is.
In de onderste regionen stonden New York Knicks en de Philadelphia’76ers tegenover elkaar. Beide clubs hebben de punten hard nodig. De Knicks trokken met 98-91 aan het langste eind. Carmelo Anthony was met 27 punten en 11 rebounds de grote man bij de Knicks, maar bij Philadelphia had Michael Carter-Williams eveneens met 27 punten, 6 rebounds en 7 assists.
Miami Heat-Charlotte Hornets 76-78
Utah Jazz-Cleveland Cavaliers 92-106
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 91-110
Orlando Magic-Detroit Pistons 118-128
Toronto Raptors-Memp.Grizzlies 86-92
Dallas-Minnesota T’wolves 98-75
LA Lakers-New Orleans Pelicans 80-96
Portland -Phoenix Suns 113-118
Brooklyn Nets-Sacramento 103-100
Houston Rockets-Golden State 113-126

More
articles