Azarenka naar derde ronde Australian Open

Victoria Azarenka heeft vandaag de derde ronde bereikt op de Australian Open. De tweevoudig winnares van het Grand Slam-toernooi rekende af met Caroline Wozniacki: 6-4 en 6-2.
Wozniacki, de nummer acht van de plaatsingslijst, kwam bijna in elke servicegame in de problemen tegen de Wit-Russin.
Azarenka maakte het afgelopen jaar een vrije val op de wereldranglijst door een aantal blessures. Inmiddels bezet ze de 44e plek op de WTA-ranking, waardoor ze ongeplaatst is in Melbourne. In de derde ronde treedt Azarenka aan tegen de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova.
Voor Sam Stosur zit het toernooi er na twee rondes al op. De Australische publiekslieveling presteert al jaren teleurstellend in eigen land en dat was dit jaar niet anders.
Coco Vandeweghe schakelde de nummer twintig van de plaatsingslijst met twee keer 6-4. Stosur wist geen enkel breakpoint te forceren in de Rod Laver Arena.
De winnares van de US Open in 2011 kwam in Melbourne nooit verder dan de vierde ronde terwijl ze ook op Roland Garros al eens de finale haalde.
Serena Williams bereikte ten koste van Vera Zvonareva de derde ronde. De Amerikaanse deed dat in twee sets: 7-5 en 6-0. De eerste set bleek een hevige strijd en duurde bijna een uur. Williams kreeg uiteindelijk de overhand. De Amerikaanse deelde vervolgens de lakens uit. Zvonareva werd geen game meer gegund. “Het was geen makkelijke wedstrijd”, aldus de nummer één van de plaat-singslijst na afloop. “Vera was ooit de nummer twee van de wereld, zij weet hoe ze moet winnen.” In de derde ronde stuit Williams op de Oekraiense Elina Svitolina. De nummer 26 van de plaatsingslijst rekende af met de Amerikaanse Nicole Gibbs. Ook Serena’s zus Venus Williams zit nog in het toernooi.
De 34-jarige Amerikaanse versloeg haar landgenote Lauren Davis met 6-2 en 6-3 en kruist in de derde ronde de degens met de Italiaanse Camila Giorgi.
Dominika Cibulkova, de verliezend finaliste van afgelopen jaar, drong eveneens door tot de laatste 32. De als elfde geplaatste Slowaakse gunde de Bulgaarse Tsvetana Pironkova geen kans: 6-2 en 6-0. In de strijd om een plek bij de laatste zestien neemt Cibulkova het op tegen Denisa Allertova of Alize Cornet. Agnieszka Radwanska liet geen spaan heel van Johanna Larsson. De Zweedse droop met 6-0 en 6-1 af tegen de als zesde geplaatste Poolse, die in de volgende ronde op de Amerikaanse Varvara Lepchenko stuit.
Petra Kvitova schaarde zich ook onder de laatste 32. Na haar simpele zege op Richel Hogenkamp in de eerste ronde had de Tsjechische ook weinig moeite met de Duitse Mona Barthel: 6-2 en 6-4.
Madison Keys uit de Verenigde Staten is haar opponente in de derde ronde.

More
articles