Liverpool en Chelsea gelijk in eerste halve finale

Liverpool en Chelsea zijn in de eerste ontmoeting van de halve eindstrijd van de League Cup een puntendeling overeengekomen. Het werd dinsdag 1-1 op Anfield Road.
Eden Hazard zette de bezoekers uit Londen vanaf elf meter op voorsprong, waarna Raheem Sterling na een uur de eindstand bepaalde.
Volgende week staat de return op Stamford Bridge tussen beide grootmachten op het programma. Voor ‘The Reds’ betekende het al weer de negende wedstrijd op rij zonder nederlaag.
Zowel Brendan Rodgers, manager van de nummer acht van de Premier League, als José Mourinho van de koploper koos ervoor om een sterke basiself het veld in te sturen voor het treffen in het tweede bekertoernooi van Engeland. De andere halve finale gaat tussen Tottenham Hotspur en Sheffield United, dat acteert in League One, het derde profniveau. Woensdag werken zij hun eerste duel af op White Hart Lane.
In Italië heeft AS Roma de kwartfinales bereikt van de Coppa Italia. De ploeg van trainer Rudi Garcia had wel een verlenging nodig tegen Empoli. Daniele De Rossi maakte in de 114e minuut uit een strafschop het winnende doelpunt in Stadio Olimpico: 2-1. AS Roma stond voor eigen publiek lang op voorsprong door een vroeg doel-punt van Juan Iturbe, maar Empoli kwam tien minuten voor tijd langszij via Simone Verdi. De Rossi besliste het duel in de verlenging alsnog in het voordeel van de Romeinse titelkandidaat, die zich daardoor bij de laatste acht in de Coppa Italia schaarde.