January 19, 2015


Relyveld reikt grondpapieren uit in Nickerie


January 19, 2015

Gisteren was de zesde keer sinds zijn aantreden als minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), dat minister Steven Relyveld grondpapieren heeft uitgereikt in Nickerie. Ruim tweehonderd mensen zijn in aanmerking gekomen voor een bereidverklaring, toewijzingsbeschikking of overdrachtstoewijzing. Relyveld werd bij het uitreiken van de grondpapieren bijgestaan door zijn collega ministers, Michel Blokland van Volksgezondheid, Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, Rabin Parmessar van Openbare Werken, en Lamuré Latour van Defensie, die ook allemaal in het district aanwezig waren. Ook First-lady Ingrid Bouterse-Waldring, was aanwezig alsook het assembleelid Amzad Abdoel, districtscommissaris Mike Nerkust en de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien. Minister Relyveld zegt desgevraagd aan de krant dat hij sinds zijn aantreden als RGB-minister alleen in Nickerie al ongeveer 1400 grondpapieren heeft uitgereikt. Volgens de bewindsman zijn er nog een heleboel oude aanvragen die klaargemaaakt moeten worden. Om hoeveel aanvragen het exact gaat, kan Relyveld niet met zekerheid zeggen. De ondervoorzitter van de districtsraad, Roy Sedoc, en de jarige Rashied Doekhie, MC/NDP-assembleelid, die gisteren ook zijn 60ste geboortedag herdacht, waren heel blij met de uitreiking van de grondpapieren. Districtscommissaris Wedperekash Joeloemsingh drukte zijn burgers op het hart de hun gekregen grond niet te verkopen, maar achter te laten voor kinderen en kindskinderen. Joeloemsingh hekelde het feit dat de mensen in het verleden voor de gek gehouden zijn en jarenlang op en neer moesten afreizen naar Paramaribo om hun grondzaken te regelen. Desondanks keerden zij vaak onverrichterzake terug, zonder dat hun zaken geregeld waren. Het ergste vindt Joeloemsingh dat de mensen vaak ook geld en goederen afhandig werd gemaakt, de bekende tjoekoe, door de ambtenaren die op de posten zitten en toch werden hun papieren niet in orde gemaakt. Deze dingen behoren volgens Joeloemsingh nu gelukkig tot het verleden. De mensen hoeven niet meer naar Paramaribo, want de afdelingen zijn nu in Nickerie gevestigd en ze hoeven ook geen doksa, kwie-kwie of wat dan ook voor iemand mee te nemen om zogenaamd hun papieren in orde te maken.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249