Nadal en Federer bereiken tweede ronde

Rafael Nadal heeft zich vandaag zonder problemen gekwalificeerd voor de tweede ronde op de Australian Open.
De winnaar van 2009 boekte een regelmatige zege op de ervaren Rus Mikhail Youzny: 6-3, 6-2 en 6-2. De Spanjaard hoefde slechts één breakpunt toe te staan.
Nadal reisde met vraagtekens af naar Melbourne. De winnaar van 14 Grand Slam-toernooien verloor eerder deze maand in Doha bij zijn rentree na een blindedarmoperatie van de Duitser Michael Berrer. Voorafgaand aan het toernooi meldde Nadal dat hij zeker niet tot de favorieten behoort. In de tweede ronde stuit de 28-jarige Spanjaard op de Amerikaan Tim Smyczek.
Roger Federer drong eveneens door tot de tweede ronde. De 33-jarige Zwitser liet zich niet verrassen door Yen-Hsun Lu uit Taiwan. Het werd 6-4, 6-2 en 7-5 in de Rod Laver Arena. Federer had het alleen in de derde set even lastig met de nummer 47 van de wereld. Op 5-5 in de derde set drukte de Zwit-ser door, waarna hij de wedstrijd soepel uitserveerde. In de tweede ronde komt Federer de Italiaan Simone Bolelli tegen.
Andy Murray verschafte zich eveneens toegang tot de tweede ronde. De als zesde geplaatste Schot zegevierde met 6-3, 6-4 en 7-6 (3) tegen Yuki Bhambri, de nummer 317 van de wereld. De speler uit India bood Murray bij vlagen meer dan uitstekend tegenstand, maar kon op de beslissende momenten niet doordrukken. In de tweede ronde neemt Murray het op tegen de Australiër Marinko Matosevic, die in vijf sets won van de Rus Alexander Kudravtsev.
Tomas Berdych hoefde ook al geen set in te leveren. De als zevende geplaatste Tsjech maakte een einde aan het toernooi van de Colombiaan Alejandro Falla: 6-3, 7-6 (1) en 6-3. Ook de als veertiende ingeschaalde Kevin Anderson en de nummer 24 van de plaatsingslijst Richard Gasquet zegevierden. Laatstgenoemde Fransman kreeg de Argentijn Carlos Berlocq op de knieën (6-1, 6-3 en 6-1), terwijl Anderson in de persoon van Diego Schwartzman een andere Argentijn uitschakelde: 7-6 (5), 7-5, 5-7 en 6-4.
Publiekslieveling Bernard Tomic rekende in vier sets af met de Duitser Tobias Kamke (7-5, 6-7, 6-3 en 6-2) en treedt in de tweede ronde aan tegen de Duitse Philipp Kohlschreiber.
Tommy Robredo werd wel meteen uitgeschakeld. De Spanjaard, als vijftiende geplaatst, staakte al na vijf games de strijd tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin.

More
articles