Jaïr Tjon En Fa rijdt World Cup in Columbia

Wielrenner Tjon En Fa vertegenwoordigt Suriname op de UCI Track Cycling World Cup-III , die wordt verreden op 17 en 18 januari in Cali, Colombia.
Aan dit evenement nemen naast Suriname nog 37 landen deel, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Neder-land, Rusland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Columbia, Venezuela, Brazilië, Australië, Nieuw Zeeland, Trinidad & Tobago en Japan.
De laatste keer dat Tjon En Fa mee deed aan een World Cup was in februari 2013 in Minsk, Wit Rusland. Onze renner heeft zich voor de huidige World Cup in Cali weten te kwalificeren vanwege zijn recente successen. Onder andere behaalde hij de vierde plaats op de Odesur spelen in Chili.
Voorts won hij de Grand Prix van Los Angeles in november 2014 en behaalde brons op de CACSO spelen in dezelfde maand.
Tjon En Fa neemt deel op het onderdeel 200m sprint voor heren. Slechts de beste 24 renners van de wereld zullen zich kunnen kwalificeren voor deelname aan de 5 finale rondes, beginnende bij de 1/16 finale. Met een goed resultaat op deze World Cup kan Tjon En Fa zich mogelijk kwalificeren voor de Wereld Kampioenschappen welke in februari 2015 worden gehouden in Frankrijk. Tegelijkertijd biedt dit toernooi hem de gelegenheid om punten te vergaren op weg naar kwalificatie voor de Olympische spelen van 2016

More
articles