Radcliffe (41) loopt in Londen laatste marathon

Paula Radcliffe loopt dit voorjaar in Londen haar laatste marathon. De Britse atlete, 41 jaar oud, won in haar carrière drie keer de wedstrijd over 42,195 kilometer in de Britse hoofdstad en vestigde er in 2003 het wereldrecord bij de vrouwen van 2.15.25.
”We vinden het geweldig dat ze Londen heeft gekozen voor haar laatste marathon”, zei een woordvoerder van de organisatie.
Radcliffe deed in 2005 voor het laatst mee in Londen. Ze was vorige maand nog voor het eerst in een Nederlandse wegwedstrijd te bewonderen. Radcliffe liep mee in de Montferlandrun. Het was haar tweede race na twee jaar blessure-leed. Radcliffe kondigde toen al aan dat ze in voorbereiding was voor Londen. De laatste keer dat ze een marathon liep, was in september 2011 in Berlijn.
Favorieten voor de winst in Londen zijn de Keniaanse atletes Edna Kiplagat (persoonlijk record 2.19.50), Mary Keitany (2.18.37) en Florence Kiplagat (2.19.44). De race is op zon-dag 26 april.
Het is de vraag of Radcliffe na diverse blessures de strijd met de toploopsters aankan. Eind januari maakt ze haar plannen voor de race bekend.

More
articles