Stichting Projecten start met Aflatounprogramma

Stichting Projecten is in 2013 gestart met het programma Aflatoun. Het is een programma voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 16 jaar. Onder leiding van een trainer, wordt eenmaal per week gewerkt aan de vorming van deze jongens en meisjes. Het gaat om basic life skills, maar dan met veel nadruk op sparen, zuinig zijn, een planning kunnen maken en verantwoordelijk gedrag. Het is een belangrijk deel van de vorming van onze kinderen.
Steeds vaker blijkt dat men moeilijk de eindjes aan elkaar weet te knopen met als gevolg dat men het ene gat met het andere vult.

En jong geleerd is werkelijk oud gedaan!
Volgens het projectenbureau zijn de trainingen zeer succesvol. Zij worden op verschillende scholen gegeven en in bepaalde dorpen in het binnenland. De kinderen vinden de bijeenkomsten leuk, de opdrachten zijn aansprekend en er wordt veel gelachen, en ondertussen leren ze ook hoe ze met geld moeten omgaan. In de omgeving van de Nieuw Weergevondenweg, Latour, staat de A.L. Gainesschool. In deze buurt wonen veel kansarme kinderen. Het is de grote inzet van het schoolteam dat ervoor zorgt dat het niveau van de school op peil blijft. Het hoofd van de school heeft aan de Stichting Projecten gevraagd of zij op de Gainesschool een Aflatoun-training kunnen verzorgen. De Stichting Projecten doet dat graag, maar daar moet geld voor komen. Dat zullen zij doen via crowdfunding met behulp van Apura Networks. Apura Networks heeft de website klaar en heeft een aantal goede doelen uitgezocht. Aflatoun voor de Gainesschool wordt er één van. Mensen die een donatie willen doen, hebben dertig dagen de gelegenheid. Dit maakt de directie Stichting Projekten bekend via een persbericht.

More
articles