SEH RKZ uit nood na inning achterstallige gelden

“We kunnen voorlopig dit jaar vooruit. De overheid heeft in totaal SRD 2.700.000 gestort voor de exploitatie van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ)”, zegt Monodj Hindori, algemeen directeur. Het aangevraagde bedrag was SRD 3.600.000. “Wij zullen zuinig omgaan met het ontvangen bedrag, zodat wij hiermee hopelijk de kosten van een heel jaar kunnen dekken”, aldus Hindori. Met het ontvangen bedrag zijn de specialisten van de SEH en het SEH-personeel uit, betaald. Ook de inkopen voor de SEH zijn inmiddels gedaan. “De diensten naar de klant toe zijn nu weer optimaal gegarandeerd”, zegt Hindori in een gesprek met De West.

Momenteel zijn er acht Filippijnse artsen op de SEH van het RKZ en het ziekenhuis is bezig met het aantrekken van Surinaamse zaalartsen in verband met uitbreiding.
Hindori merkte verder op dat met de afgelopen drukke dagen het SEH genoodzaakt was extra personeel in te lassen voor de kerstdagen en oud- en Nieuwjaar en de andere dagen in de maand december. “Rond deze dagen bezoeken traditioneel meer mensen de SEH”, aldus de directeur. Ook de SEH van het Academische Ziekenhuis en het Streek-ziekenhuis in Nickerie waren druk bezocht. “Elke dag bezochten ongeveer 50 tot 70 pa-tiënten de SEH van het RKZ”, zegt hij verder. Rond deze periode waren de afdelingen laboratorium, radiologie, intensive care en de beddenafdeling enorm druk. Gezien de SEH 1× 24 uur service biedt aan de samenleving , kon deze drukte verwacht worden.

door Melissa Achthoven

More
articles