Gasol leidt Bulls met career-high langs Bucks

Pau Gasol was gisteravond in de NBA niet te stoppen. De centerspeler van de Chicago Bulls leidde zijn ploeg met een career-high van 46 punten, en ook nog 18 rebounds, langs de Milwaukee Bucks 87-95. Heel makkelijk kwam deze overwinning niet voor de Bulls, maar dankzij Gasol kon toch een overwinning uit het vuur worden gesleept.
Het succes van Gasol was uiteraard mede te danken aan het gebrek aan grote mannen onder het bord bij de Bucks. Coach Jason Kidd heeft dankzij bijvoorbeeld de blessure van rookie power forward Jabari Parker en de motivatiecrisis van Larry Sanders bijna niemand met lengte en kracht meer over. Gedeeltes van de wedstrijd speelde Kidd zelfs met vier guards in het veld. Hierdoor kon Gasol zich lekker uitleven onder het bord. De Spanjaard was niet te stoppen en ging door waar hij het eerste kwart mee begonnen was. Bij rust had hij al 28 punten te pakken en dat terwijl zijn season-high dit seizoen dertig punten was. De Bucks bleven echter redelijk dichtbij en stonden bij rust slechts negen punten achter.
De reden dat de Bulls de wedstrijd niet allang volledig onder controle hadden was vanwege de prestatie van de overige spelers. De rest van de Bulls schitterde eigenlijk op aanvallend vlak de eerste drie kwarten vooral in afwezigheid.
Bij de Bulls was de enige andere speler, die wist te scoren in dubbele cijfers, Kirk Hinrich met zestien punten. Wel was Jimmy Butler dichtbij een triple-double met negen punten, tien assists en acht rebounds. Bij de Bucks was Brandon Knight de topscorer met twintig punten. Jared Dudley schoot er vijftien punten in.
De Los Angeles Clippers wonnen van de Dallas Mavericks met 120-100. Voor de Clippers betekende dit de tweede overwinning op rij. Ook won de ploeg van coach Doc Rivers zes van de laatste acht wedstrijden. De Mavericks verloren juist hun laatste twee wedstrijden. Blake Griffin scoorde 22 punten en pakte ook zeven rebounds. DeAndre Jordan had een double double en was goed voor dertien punten, vijftien rebounds en twee blocks. J.J. Reddick en Jamal Crawford schoten met scherp. Reddick had zestien punten en Crawford schoot er negentien in vanaf de bank. Samen schoten ze zeven uit veertien van de driepuntslijn. Point guard Chris Paul scoorde zeventien punten en strooide met dertien assists. Bij Dallas was Dirk Nowitzki de topscorer met 25 punten. Monta Ellis was goed voor 23 punten. De enige Maverick die verder dubbele cijfers op het scorebord zette was Chandler Parsons. Tyson Chandler pakte tien rebounds.
Overige uitslagen: Charlotte Hornets-New York Knicks 110-82; Brooklyn Nets-Detroit Pistons 93-98; Indiana Pacers-Philadelphia’76ers 92-93; Boston Celtics-Toronto Raptors 96-109; Utah Jazz-Houston Rockets 82-97; San Antonio Spurs-Minnesota Timberwolves 108-93 en Orlando Magic-Portland Trailblazers 92-103.

More
articles