NGVB pakt draad weer op

De Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) heeft de draad weer opgepakt nadat de competitie vanwege de kerstvakantie twee weken was stopgezet. Woensdag ging de bal weer rollen, waarbij Saamaka en Puwa Nani het nieuwe jaar in de eerste klasse met verliespartijen openden. Saamaka ging met 1-3 onderuit tegen Vasco Da Gama en leed hiermee de tweede nederlaag op rij.
Eerder in de competitie was Slee Ju-niors met 1-0 te sterk.  De ruststand tegen Vasco Da Gama was 0-0. Vijf minuten na de rust opende Zusma Doekoe namens Saamaka de score via een strafschop. De penalty kwam na een overtreding van Hernrique Dos Santos de Andrade in het strafschopgebied. Maar de 1-0 was van kor-te duur. Vier minuten later liet de ingevallen Luiz Carlos Da Silva Oliveira de gelijkmaker noteren, eveneens uit een strafschop. Vasco Da Gama vier minuten later in de 54ste minuut de gelijkmaker scoorde. Het was de tweede penalty voor Vasco Da Gama, aangezien Abmael Soosa Silva in de eerste helft vanaf de elf meter had gefaald. In de 61ste minuut gaf Oliveira met de pracht van een kopbal Vasco Da Gama een 2-1 voorsprong, terwijl de eveneens ingevallen Gilberto Da Costa Correa Jr de wedstrijd op slot gooide: 2-1.
In deze partij werden Hernrique Dos Santos de Andrade (Vasco Da Gama) en Anthony Kent (Saamaka) rood gekleurd. Saamaka heeft nu een verlies van negenpunten, terwijl Vasco Da Ga-ma op vijf verliespunten blijft. Ook Puwa Nani verloor voor de tweede keer. Alabi Boys was met 3-2 de betere ploeg. Door deze nederlaag heeft Puwa Nani nu een verlies van 10 punten komt. Alabi Boys, dat voor de vierde keer in actie kwamen, opende de score in de vijfde minuut via Radjen Banai. In de 32ste minuut maakte Steven Banai er 2-0 van. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Anthony Emanuels de aansluitingstreffer voor Puwa Nani. Na de rust bracht teamgenoot Ardiles Petrusi Puwa Nani langszij: 2-2. Echter maakte Nelson Vorstwijk aan alle illusies van Puwa Nani een einde door in de 71ste minuut wederom voor Alabi Boys te score. Alabi Boys heeft na deze zege nu zeven verlies punten.
Het programma voor aanstaande zondag is als volgt: 10:00 uur Puwa Nani -Jong Aurora; 12:00 uur Flora-Slee Juniors; 14:00 uur Saamak-Va-sas en 16:00 uur Alabi Boys-Vasco Da Gama.