Luis Enrique baalt van onrust bij Barça

Luis Enrique baalt van de onrust bij FC Barcelona na de nederlaag tegen Real Sociedad, maar maakt zich niet druk over de gevolgen. De coach is nog vol vertrouwen dat het goed komt.
“Op dit moment heerst er een negatieve sfeer rond de club, er is niets positiefs”, klaagt de coach van de Catalanen op een persconferentie.
De Spaanse club stuurde maandag technisch directeur Andoni Zubizarreta weg en zag ook Carles Puyol vertrekken.
Daarnaast melden diverse media dat Lionel Messi ontevreden is na een aanva-ring met Enrique en overweegt te vertrekken in de lopende transferperiode.
“Ik heb daar geen reactie op. We weten dat dingen veranderen en een maand is een lange tijd. Er gebeuren altijd dingen in het seizoen en het is aan ons om die op te lossen.”
Enrique is vol vertrouwen over de bekerwedstrijd van donderdagavond tegen Elche. Zondag wacht het competitieduel tegen Atletico Madrid. De trainer weerspreekt ook de berichten dat hij een ultimatum heeft gekregen van het bestuur.
“Ik voel me gesteund door de club en de spelers. Ze hebben me geen ultimatum gegeven. Ik ga de wedstrijd in met net zoveel vertrouwen als altijd. Ik ben zelfs blijer dan ooit bij deze club.”
De nederlaag van afgelopen zondag bij Real Sociedad kwam behoorlijk hard aan bij de ploeg. Enrique liet de nodige sterspelers in San Sebastián op de bank beginnen en kreeg te maken met de nodige kritiek. Vooral Messi zou erg boos zijn en er wordt beweerd dat de sterspeler van Barcelona het vertrouwen in Luis Enrique heeft verloren. De leiding van Barça zit met de situatie in de maag; het bestuur wil absoluut voorkomen dat Messi uit onvrede gaat nadenken over een andere club. De aanvoerders van Barcelona, Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Sergio Busquets, gaan volgens Sport om tafel zitten met Messi voor een zogenaamde ‘crisismeeting’. De drie middenvelders zouden ook door hebben dat Messi het niet meer ziet zitten in Luis Enrique en zij willen voorkomen dat de kleedkamer nu in tweeën wordt gesplitst. Xavi, Iniesta en Busquets willen nu met Messi nagaan hoe de situatie kan worden opgelost. De Spaanse sportkranten stonden vandaag opnieuw vol met smeuïge verhalen over Barcelona. “Het is Enrique of ik”, kopt sportkrant AS woensdag vergezeld van een foto van Messi. Het Argentijnse wonderkind zorgde maandag voor de nodige commotie door zich eerst ziek te melden voor een training en vervolgens op Instagram de Engelse topclub Chelsea te volgen. Volgens de Spaanse sport-kranten zouden andere spelers zich in de kritiek van Messi kunnen vinden. De tactische keuzes van Enrique zouden tot veel onbegrip zorgen.

More
articles