Juventus moet genoegen nemen

Koploper Juventus heeft dinsdag duur puntenverlies geleden in de Serie A. De ‘Oude Dame’ moest in eigen huis genoegen nemen met een remise tegen Internazionale: 1-1. Daardoor verzuimde de ploeg van trainer Massimo Allegri weer verder afstand te nemen van AS Roma, dat eerder op de dag al won, en bedraagt de voorsprong op de ranglijst nog maar één punt. Inter klom naar de elfde plek. De thuisploeg was in Turijn door een goal van Carlos Tevez nog wel vroeg op voorsprong gekomen tegen de bezoekers uit Milaan, maar zag de ‘Nerazzurri’ in de tweede helft langzij komen dankzij Mauro Icardi. Bij Inter mocht Lukas Podolski tien minuten na rust zijn debuut maken van coach Roberto Mancini. De entree van de Duitse aanvaller resulteerde direct in extra stootkracht bij de middenmoter. In de slotfase had doelpuntenmaker Icardi een gigantische kans om voor zijn tweede doelpunt te tekenen, maar hij schoof de bal na een counter naast het lege doel van Gianluigi Buffon. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd Inter-middenvelder Mateo Kovacic nog met een directe rode kaart naar de kant gestuurd vanwege een harde tackle, maar Juventus profiteerde in het restant niet meer van het overtal. In Engeland dwong Everton op de valreep een replay af in de derde ronde van FA Cup. Romelu Lukaku zorgde in blessuretijd voor de 1-1 tegen West Ham United. Verdediger James Collins had ‘The Hammers’ tien minuten na de hervatting op voorsprong gezet op Goodison Park, maar de Londenaren van manager Sam Allardyce moeten door de late goal van de Belgische spits alsnog op herhaling op Upton Park. De nipte ontsnapping van van de club uit Liverpool zorgde weer voor wat lucht bij Roberto Martinez, die vier competitiewedstrijden op rij verloor en zijn ‘Toffees’ terugvindt op de teleurstellende dertiende plek in de Premier League.