Huwelijk James en Cavs mogelijk op losse schroeven

Het klinkt misschien heel onwaarschijnlijk, maar in Amerika wordt er volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek van LeBron James deze zomer. De vraag die velen zich stellen is of LeBron James alweer afscheid neemt van Clevenland Cavaliers. Vorige week speelde James tegen zijn oude ploeg Miami Heat. Zijn Cavaliers verloren het duel, maar wat er na afloop gebeurde heeft voor veel rumoer gezorgd. James zocht na de laatste buzzer zijn vriend Dwyane Wade op en praatte uitgebreid met hem op het veld. Het was niet echt duidelijk wat de twee tegen elkaar zeiden, aangezien onder andere Wade continu zijn mond bedekte. De NBA plaatste een video op haar youtube kanaal, waarop ook het gesprek te horen is. Het lijkt er ook op dat de NBA de volume van het gesprek aan het end ook wat heeft opgekrikt. Volgens een blogger zegt LeBron het volgende tegen Wade in dat gesprek: “Like I said, if we aren’t better this year, we’re gonna re-unite again and do some bigger and better things, alright?”
Natuurlijk kan James deze zomer doen en laten wat hij wil, aangezien zijn contract dan zal gaan aflopen. Afgelopen zomer keerde hij na vier jaar terug naar Cleveland en vertelde tijdens zijn presentatie in Akron dat hij nooit meer weg zal gaan. Ook waarschuwde hij de Cavaliers fans dat er niet meteen een titel verwacht moet worden en dat het een lang proces zal zijn in Cleveland. De vraag is natuurlijk of James het alweer zat is in Cleveland en niet meer wil verliezen. De Cavaliers staan op de vijfde positie in het oosten en zijn verdedigend één van de zwakste teams in de NBA. Ook de relatie tussen coach David Blatt en zijn spelersgroep zou niet stabiel zijn volgens onder andere ESPN.
De nu 30-jarige James begon zijn NBA-carriere in 2003 bij de Cavs, die hij in 2010 verliet voor Miami Heat. Zijn besluit werd hem niet in dank afgenomen door de leiding en inwoners van Cleveland en tijdens zijn bezoeken met Miami aan de Cavs werd James dan ook steevast uitgejouwd. Daar kwam het laatste jaar verandering in toen duidelijk werd dat James free-agent werd en twijfelde of hij bij Miami zou blijven. Met de Heat werd James twee jaar op rij kampioen, 2012 en 2013. Vorig jaar werd de ploeg met de “Big Three” James-Wade-Chris Bosh in de finale verslagen door de grotendeels veteranenploeg van San Antonio Spurs. James koos uiteindelijk terug voor Cleveland, waar nog niet alles op wieletjes loopt. Hij is intussen twee weken aan de kant wegens een blessure aan de knie en last van zijn onderrug. James Hij bleef dinsdag ook al aan de kant in het verloren duel met Atlanta Hawks (109-101). De sterspeler werd in dat duel vervangen door Kyrie Irving, die met 35 punten, negen assists en zes rebounds naar behoren presteerde. James zal de komende dagen worden behandeld en krijgt rust opgelegd.

More
articles