Studenten Zeilschip Class Afloat met Waterproof Tours Suriname

Achtenvijftig studenten tussen de 16 en 18 jaar en acht leraren met in totaal negen verschillende nationaliteiten, hebben drie dagen doorgebracht aan de Boven-Suriname rivier. Het Zeilschip ‘Gulden Leeuw’ van de Canadese organisatie Class Afloat is in september vertrokken vanuit London. De oversteek vanaf de Canarische Eilanden (Spanje) over de Atlantische Oceaan duurde drie weken en op 23 december voer het zeilschip de haven van Suriname binnen. De studenten reizen een vol semester (5 maanden) met het zeilschip. Tijdens de reis krijgen de studenten reguliere lessen en verrichten ze werkzaamheden op het zeilschip. Vanuit de havens worden er activiteiten ondernomen om de bezienswaardigheden, de cultuur en de natuur van de bestemmingen te ontdekken. Waterproof Tours Suriname heeft de studenten in samenwerking met Jozef Eco Tours, een unieke ervaring kunnen meegeven tijdens hun bezoek aan de Marrons aan de Boven-Suriname Rivier. De studenten hebben in de dorpen meegewerkt op kostgrondjes, cassavebrood gebakken, piranha’s gevangen in de rivier en traditionele gerechten leren bereiden. Verder hebben ze kunnen ontspannen in de rivier, voetbal gespeeld met de dorpsbewoners, kaaimannen en spinnen gespot in de avonduren en geleerd over de planten en bomen van het tropisch regenwoud. De studenten waren onder de indruk van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en hun bijzondere leefgewoonten. Met deze onvergetelijke ervaring is de groep op 28 december weer vertrokken, met als volgende bestemming Trinidad.

More
articles