Real Madrid valt flink in de prijzen

Cristiano Ronaldo hoopt in januari uitgeroepen te worden tot de winnaar van de FIFA Ballon d’Or, maar maandagavond ontving hij ook al zo’n prijs. De aanvaller van Real Madrid werd in Dubai verkozen tot de beste voetballer van de wereld tijdens het afgelopen jaar en daarvoor kreeg hij de Globe Soccer Award. Carlo Ancelotti werd benoemd tot de beste trainer. Ronaldo sprak in het Palm Hotel, dat op het fameuze palmeiland Jumeirah ligt, van een ‘prachtige waardering’: “Ik wil iedereen van Real bedanken voor het geweldige seizoen. We zijn één van de beste teams van de wereld. Ik hoop dat dit een goed signaal is voor de Ballon d’Or, maar daar maak ik me niet echt druk om. De mensen die moeten stemmen, weten wat ze moeten doen. Ik ben nu gewoon blij dat ik weer een prijs heb mogen winnen.” Ronaldo won in 2011 overigens ook al de Globe Soccer Award. Ancelotti troefde in de verkiezing van de beste coach Joachim Löw, Josep Guardiola en Antonio Conte af: “Ik heb wel een gemakkelijk leven, want al die geweldige spelers en de uitstekende technische staf maken het voor mij een stuk eenvoudiger om Real Madrid te coachen”, reageerde de Italiaan. James Rodríguez werd op het evenement verkozen tot revelatie van het jaar de Real werd zelfs uitgeroepen tot Club of the Year. Ook Ajax, Bayern München, Juventus en FC Basel waren voor die titel genomineerd. Jorge Mendes werd net als vorig jaar zaakwaarnemer van het jaar en Nicola Rizzoli beste scheidsrechter van het jaar.

More
articles