Opnieuw politieman VS vrijuit na doden ongewapende man

Date

Een politieman die in januari in een winkelcentrum in Texas een ongewapende zwarte man doodschoot, wordt niet vervolgd. Dat heeft een jury in de Amerikaanse stad Hous-ton gisteren besloten. De beslissing werd genomen nadat de jury de afgelopen maanden diverse mensen over het incident had gehoord. Politieman Juventino Castro was buiten zijn diensttijd aan het werk voor een beveiligingsfirma toen hij de 26-jarige Jordan Baker betrapte bij een inbraak in een winkelcentrum in Houston. In de worsteling die daarop volgde schoot Castro een keer.Wat de motivatie van de jury is, is nog niet duidelijk. De afgelopen weken is politiegeweld tegen Afro-Amerikanen doorlopend in het nieuws. De afgelopen maand ontstond een golf van protesten toen eerst een blanke politieman in Ferguson werd vrijgesproken van moord op de zwarte tiener Michael Brown en vervolgens ook in New York een blanke agent niet werd vervolgd voor het doodschieten van de zwarte Eric Garner.

More
articles