Ronaldo schrijft historie in overwinning van Real

Cristiano Ronaldo heeft zondag geschiedenis geschreven bij Real Madrid. Het sterrenensemble van Carlo Ancelotti was met 5-0 te sterk voor Athletic Club. Ronaldo nam drie doelpunten voor zijn rekening en is nu de eerste speler ooit in het tenue van Real Madrid die na de eerste zeven speeldagen (waarvan hij er zes speelde) al op dertien treffers staat. Het was alweer de 26e hattrick van de Portugees voor de Madrileense topclub en zijn derde in de afgelopen vijftien dagen.
De overige goals kwamen op naam van Karim Benzema. Het team van Ancelotti speelde een degelijke eerste helft, waarin men al vroeg aan de leiding kwam. Na een voorzet van Gareth Bale kopte Ronaldo het leer al in de tweede minuut achter Gorka Iraizoz: 1-0. Enkele minuten voor rust nam Benzema de 2-0 voor zijn rekening. Uit een hoek-schop van Luka Modric kopte de Fransman raak. Tien minuten na rust stond BBC aan de basis van de 3-0. Na voorbereidend werk van Bale en Benzema was Ronaldo het eindstation en was competitiedoelpunt nummer twaalf van de Portugese sterspeler een feit. Daarna waren nogeens Benzema en nogeens Ronaldo succesvol.