October 2, 2014


Nadal bereikt kwartfinales ATP-toernooi Peking


October 2, 2014

Rafael Nadal heeft zich vandaag toegang verschaft tot de kwartfinales van het ATP-toernooi van Peking. De nummer twee van de wereld won in twee sets van de Duitser Peter Gojowczyk, de mondiale nummer 122: 6-3 en 6-4. Het duel in het National Tennis Stadium nam bijna twee uur in beslag. Nadal is in China bezig aan zijn rentree nadat hij maanden uit de roulatie was met een polsblessure. In de kwartfinales ontmoet de 28-jarige Spanjaard de Slowaak Martin Klizan. Andy Murray schaarde zich eveneens onder de laatste acht. De oud-winnaar van Wimbledon had weinig moeite met de Uruguayaan Pablo Cuevas: 6-2 en 6-2. In de strijd om een halve finaleticket treedt Murray in het strijdperk met de Kroaat Marin Cilic of João Sousa uit Portugal.In het vrouwentoernooi trok Simona Halep zich terug voor de kwartfinale. Tijdens haar partij tegen Andrea Petkovic liep de nummer twee van de plaatsingslijst een heupblessure op. Door de afmelding van Halep staat Ana Ivanovic al in de halve eindstrijd. Petra Kvitova bereikte de laatste acht doordat Venus Williams zich wegens ziekte terugtrok.