October 2, 2014


Franse charge op mega cocaïnenetwerk


October 2, 2014

De Fransen hebben enkele dagen geleden gelijktijdig 21 verdachten gearresteerd in Parijs en Frans-Guyana die zich bezighielden met grootschalige cocaïnesmokkel tussen Suriname, Frans-Guyana en Frankrijk. Het betreft een georganiseerd logistiek netwerk van hoofdzakelijk luchtvaartmedewerkers die conspireerden om bij hun laatste poging meer dan 100 kilo van het verderfelijk spul met een straatwaarde van 4 miljoen euro het Europese land binnen te brengen. De Franse politie was er achter gekomen dat deze criminelen voornemens waren deze snode daad ten uitvoering te brengen. Door middel van het schaduwen en aftappen van de telefoons van de verdachten werd bekend dat op een bepaalde datum een grote hoeveelheid cocaïne via Air Caraïbes naar Parijs zou worden vervoerd. De Fransen hebben bij de onderschepping van de bewuste koffer via audiovisueel materiaal teruggetraceerd, wie op de luchthavens Félix-Eboué en Orly betrokken waren bij het transport. Dit leidde onder andere tot de arrestatie van een werknemer van een luchtvaartmaatschappij die als kopstuk wordt gezien, afhandelaars van bagage, een stewardess die verantwoordelijk was voor de registratie bij Air Caraïbes, twee portiers en een handelaar in cayennepeper. De Franse politie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld naar alle betrokkenen en onder meer huiszoekingen verricht. Er is in dit verband zelfs ontdekt, dat op de spaarrekening van één van de bagage-afhandelaars een bedrag van € 80.000 stond genoteerd. Een viertal dat in Frans-Guyana in hechtenis werd genomen, is inmiddels onder begeleiding van twee politieagenten overgevlogen naar Parijs, waar het strafproces zal worden opgestart.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249