PURP levert prachtige muurschildering op

Aan het Kerkplein in de historische binnenstad, heeft op 13 augustus 2024 wederom een oplevering binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) plaatsgehad. Het betreft de mural (muurschildering) op de zijgevel van het Belastingkantoor. Deze prachtige mural met tropische uitstraling, is ontworpen en uitgevoerd door een team van jonge Surinaamse kunstenaars onder coördinatie van Fabian de Randamie. De kleuren in de weerspiegelen de diversiteit van onze cultuur en de levendigheid die wij nastreven. De illustraties zijn enkele van onze lokale vogels en planten die op deze wijze vereeuwigd worden.

Als onderdeel van PURP is in juli 2024 een PURP Grand Expo geopend in Buiten Sociëteit Het Park aan de Grote Combéweg 39 – 41, Paramaribo, waar alle onderdelen binnen dit programma te bezichtigen zijn.

Het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verwacht dat veel Surinamers alsook toeristen deze uitgebreide expositie, die in artistieke vorm onze geschiedenis weergeeft, zullen bezoeken. Dat kan elke maandag en woensdag van 08:00 uur15:00 uur en vrijdags tot 20:00 uur. Naast de scholen zijn via de PURP Facebook pagina, radio en via tv, jongeren uitgenodigd om deze PURP Grand Expo te bezoeken. Voor het aantrekken van toeristen zijn hotels, de Waka Pasi en Zus & Zo in de omgeving van Het Park voorzien van informatie- en uitnodigingsmateriaal. De expo duurt tot en met 22 november 2024 en de toegang is gratis.

More
articles