Kiezer zal consequenties verbinden aan niet nagekomen beloften

Bestuursdeskundige August Boldewijn zegt dat stemmen met je geweten wordt bedoeld, dat de ervaringen die de kiezer heeft met een bepaalde regering en de keuze die je gaat maken bij de komende verkiezingen. “Alleen maar letten op de regering om te weten wat je krijgt en niet krijgt, niet voldoende is”, aldus Boldewijn. Volgens hem is wat de regering doet om zichzelf en eigen mensen te bevoordelen, het volk daarmee kan benadelen. Boldewijn zegt, “dat het allemaal wishful thinking” is. Hij is van mening dat het stemmen voor een politieke partij te vergelijken is met een lot kopen. “Niet altijd heb je dat lot in eigen handen en zelfs een wending kan aangeven”, aldus Boldewijn.

Over een tweede termijn van president Santokhi wijst Boldewijn erop, dat elke partij politieke uitspraken kan doen (Denk aan de voorzitter van ABOP), maar waar het op aankomt, is de uitslag van de verkiezingen. Ook over beloften die niet zijn nagekomen in de haast afgelopen regeerperiode, maakt Boldewijn duidelijk, dat de kiezer daaraan consequenties zal verbinden. Hij hoopt dat de kiezer zich niet laat inpalmen, door de wijze waarop men zich presenteert met bijvoorbeeld danspasjes op het podium, spreektaal die mensen wild enthousiast maken. Boldewijn zegt dat de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen, moeten praten over de toekomst van het land.

Wat belangrijk is voor de economie en dus ook voor de kiezers. Over een eventuele samenwerking tussen de NPS en de NDP refereert Boldewijn aan de machtsovername van de militairen in 1980, waar volgens hem de NPS de zwaarste klappen heeft gehad. Volgens hem lijkt op het eerste gezicht dat te zullen plaatsvinden tussen de twee partijen. Evenwel gaat het om macht en in de politiek kan het voorkomen, dat coute que coute die samenwerking dan toch tot stand komt.

Boldewijn hoopt dat in de voorbereiding van de verkiezingen er voldoende maatregelen worden genomen om fraude te voorkomen.

More
articles