‘Sommige BOG-medewerkers verdienen slechts SRD 5000’

Het personeel van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft gisteren de werkzaamheden totaal lamgelegd. Vakbondsvoorzitter David Bakker bevestigde de werkneerligging op een persconferentie, die eveneens gisteren gehouden werd. Het personeel is niet te spreken over de houding van de overheid bij de diverse onderhandelingen met de bond. Volgens Bakker worden er onrealistische berekeningen gepresenteerd voor toelagen door het Onderhandelingsorgaan (OO) en is er een dictatoriale houding aangenomen. Bakker zei dat sedert 22 april 2024, het BOG in actie in. De actie is toen overgenomen is door de bond. Vervolgens is er op 24 april een schrijven gericht naar de minister van Volksgezondheid waarin de situatie op het BOG uiteen wordt gezet en een aantal aandachtspunten worden genoemd: de veiligheid op het werkterrein, de onderhandelingen met het OO over de kleding, overbruggings-  en vervoerstoelagen.

Deze zijn volgens Bakker stopgezet, terwijl er nog geen akkoord bereikt is. De bond heeft zei Bakker, wel van het ministerie twee ‘dreigbrieven’ gekregen via een advocaat, en wel op 7 en 10 mei.

Bakker wees op de recente aanzienlijke salarisverhogingen voor luchtverkeersleiders, toegekend door de overheid, terwijl de salarissen van het BOG-personeel relatief laag blijven. ‘’Sommige BOG-medewerkers verdienen slechts SRD 5000, en wel het laagste inkomen binnen de organisatie’’, aldus Bakker.

“Het lijkt erop alsof men vanuit het ministerie het BOG niet ziet, ondanks de bond meerdere keren heeft getracht met het ministerie te onderhandelen om tot een oplossing te geraken. Met de dag en het uur verpaupert het BOG.” De verscherpte actie zal worden aangehouden totdat de toelages zijn uitbetaald, het afwachten is op de overheid om een oplossing te brengen in deze situatie, zodat het personeel de werkzaamheden kan hervatten.

More
articles