Ruim 1400 ambtenaren hebben zich nimmer verweerd

Nasier Eskak, directeur van Binnenlandse Zaken, heeft in gesprek met de STVS verklaard, dat ruim 1400 personen in het personeelsbestand zich nimmer hebben laten registreren en ook nooit hebben gereageerd op de verweeraanzegging vanwege het ministerie. De directeur zegt dat ook na stopzetting van hun salaris, zij nimmer melding hebben gemaakt hierover. Volgens hem is dus al duidelijk dat deze groep behoort tot de spookambtenaren in het bestand. Volgens Eskak is van degenen die zich wel hebben geregistreerd, reeds werk gemaakt om ze ergens te werk te stellen indien dat nog niet het geval was, of om het loon wederom uit te kunnen keren.

Eskak zegt dat het ministerie vanaf het aantreden van de huidige minister, een beleid heeft gevoerd waarbij mensen niet zomaar thuis gezet worden. De leiding van het ministerie heeft via verschillende instanties de mensen te werk gesteld voor het loon dat zij ontvangen. Van het bestand van ongeveer 6000 mensen dat niet geregistreerd stond, hebben 1800 personen zich wel laten registreren.

Ofschoon er fouten zijn gemaakt, heeft het ministerie volgens Eskak wel ruim vooraf aangegeven, wat de consequenties zijn voor het niet meedoen aan de verplichte landsdienarenregistratie. ‘’De Personeelswet is ook gewijzigd waardoor die handeling wel moest plaatsvinden. Toch heeft het ministerie verschillende tijdstippen bepaald waarop overheidsmedewerkers zich konden opgeven’’, aldus Eskak.

More
articles