Brunswijk belooft problemen Nickerianen op te lossen

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025, een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk zei dit naar aanleiding van het aantal mensen dat afgelopen zaterdagavond aanwezig was bij de massameeting in Nickerie, die gehouden werd in het partijcentrum aan de Landingstraat. Honderden mensen waren aanwezig wat de partijleider van de geelzwarte partij een goed gevoel gaf.

‘’Ik ben enorm verrast met de  aanwezigheid van zovelen’’, aldus Brunswijk.  Hij hield zijn gehoord voor dat hij vanaf nu vaker in het district zal zijn om te helpen de problemen waarmee de Nickerianen kampen, te helpen oplossen, waaronder het grondprobleem waarmee veel mensen kampen. ‘’Veel mensen wonen al jaren op een perceel, maar hebben geen titel op dat stuk grond. Ook zijn er mensen die willen bouwen, maar niet over grond beschikken, mensen die geen BaZo-kaart hebben, bevorderingsproblemen bij ambtenaren die al jaren diensthoofden zijn van de overheid’’, aldus Brunswijk.  De ABOP-voorzitter die tevens vicepresident is, zei deze week een team naar Nickerie te zullen sturen om mensen te re-gistreren die een stuk grond willen om te bouwen. Brunswijk beloofde over een maand, op 15 juli, weer in Nickerie te zijn om bereidverklaringen te verstrekken. “Al zijn het er maar twintig,  maar wan begin e meki”, verzekerde hij. Brunswijk zei ook dat hij zich zal inzetten om de wegstrekking Wageningen tot de Henarbrug, die in een heel slechte conditie verkeert, te rehabiliteren door die deze week op de agenda van de Raad van Ministers te plaatsen.

Volgens de ABOP-voorzitter is hij de leider die problemen oplost en Suriname tot grote hoogten kan brengen. Brunswijk onthulde ook dat een van de kandidaten van de ABOP die op de lijst komt, Mones Nazarali wordt. “Meneer Mones, big up, wan fu den man sang e kong tap a lijst ook toe na Nickerie. Bigi Bravo e pot eng a winsi sang e psa.” Overige sprekers die avond waren Djotish Jaggernath, voorzitter ABOP Nickerie,  de ABOP-ondervoorzitters Matinus Bee en Matinus Cambel en sprekers uit het district.

More
articles