Atompai is houding JusPol-minister zat

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, heeft in gesprek met Suriname Herald gezegd, de houding van de minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi, zat te zijn. Volgens hem heeft de bewindsman geen oor voor het korps, terwijl het steeds dezelfde problemen zijn die worden aangekaart. Zo zijn er volgens Atompai zeer onvoldoende vervoermiddelen om het werk te doen. Volgens hem toont de bewindsman geen correcte houding, wanneer er gesproken wordt over de tekortkomingen binnen de politieorganisatie.

De minister beweert dat het aangegeven tekort aan voertuigen op de politiebureaus niet waar is. Volgens hem beschikken de politiebureaus wel over voertuigen, terwijl dat niet het geval is. “Misschien moet de gemeenschap zelf opstaan en naar hem toegaan om dit aan hem te zeggen. Misschien gelooft hij dan, dat het een serieus probleem is. Politieambtenaren kunnen niet uitrijden bij aanrijdingen met dodelijke afloop, omdat ze geen voertuig hebben. Ook bij diefstallen kunnen ze niet direct reageren, en dit is al zovele keren aangekaart’’, aldus Atompai.

Volgens Atompai zeggen de agenten dat ze nu zelf voor hun uniform moeten zorgen. ‘’Van JusPol krijgen ze geen uniform meer. We moeten zelf de stof kopen en die naar de kleermaker brengen. Het enige dat we van het ministerie krijgen zijn de epauletten”, aldus de mededelingen van de gefrustreerde agenten van politie.

More
articles