Burleson wederom succesvol bij snel damkampioenschappen

De nationale damkampioen Guno Burleson, heeft het afgelopen weekend een dubbele zege behaald bij de snel damkampioenschappen. Na van de negen tegenstanders, zeven  te hebben verslagen, won hij de tweede etappe.

Hij versloeg Robert Krak, Cliff Karijodrono, Rohan Doergamisier, Phavankoemar Basdewsing, Arief Salarbaks, Montazali Nazir en Fernando Amelo, terwijl alleen zijn partijen tegen William Orie en Derryl Bohr, onbeslist eindigden. Burleson eindigde de etappe met 16 punten, twee punten meer dan Salarbaks. Daarachter volgden drie dammers met dertien punten: Basdewsing, Rinaldo Kemnaad en Nazir. Ze eindigden op respectievelijk de derde, vierde en vijfde plek. In totaal deden 54 dammers mee aan de tweede etappe. Door eerder dit jaar de eerste en nu ook de tweede van vier etappes op zijn naam te schrijven, gaat Burleson trots aan leiding in het algemeen klassement.

Hij staat nu op 20 punten, terwijl Salarbaks met 16 punten de tweede plaats bezet. Basdewsing staat derde met twaalf punten. De kloof tussen de top drie en de rest van het deelnemersveld is groot. Burleson ontving zondag twee prijzen.

Na het sneldam-toernooi vond namelijk ook de   prijsuitreiking plaats van de President Cup, die twee weken geleden eindigde. Burleson werd toen voor de tiende keer landskampioen.

More
articles