Asinga besluit schorsing internationaal aan te vechten

De Surinaamse Atleet Issam Asinga heeft afgelopen weekend in het programma Sport en Finish gezegd zijn opgelegde schorsing aan te zullen aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS. Asinga werd voor vier jaren geschorst door de Athletics Integrity Unit (AIU) van de Wereld Atletiek Federatie  op verdenking van het gebruik van doping. Echter ontkent de atleet dit vanaf het prille begin. “Ik ben enthousiast om te zien wat het wordt. Het mooie is, dat het als een heel nieuwe zaak zal worden behandeld.

Er wordt niets meegenomen van de vorige case en ik ben daarom erg hoopvol gestemd dat ze een duidelijk beeld zullen hebben van de dingen die allemaal fout zijn gegaan en hebben geleid tot waar we nu zijn”, aldus Assinga.

Asinga heeft altijd ontkend stimulerende middelen te hebben gebruikt en achteraf bleken de snoepjes, de zogenaamde Recovery Gummies die hij als geschenk had gekregen van voedingssupplementenbedrijf Gatorade, sporen te bevatten van de verboden substantie GW1516. Pepsico, het bedrijf waaronder Gatorade valt, had het potje waarin de snoepjes zaten voorzien van een stempel van de NSF, als zou het product gecertificeerd zijn door het keuringsorgaan.

Die ontkende de specifieke batch waar het potje dat Asinga van Gatorade uit kwam, ooit getest te hebben.

More
articles