EBS: ‘We doen er alles aan storingen te voorkomen’

De Energie Bedrijven Suriname (EBS), geeft op haar website informatie over het probleem van stroomonderbrekingen en het belang van een betrouwbare elektriciteitsvoorziening in de moderne samenleving. De EBS benadrukt dat de uitdagingen waarmee het bedrijf worden geconfronteerd, zoals verouderende infrastructuur, onvoldoende onderhoud en een toenemende vraag naar elektriciteit, soms niet te voorzien zijn.

De EBS stelt dat elektriciteitsleveranciers er alles aan doen om storingen in het elektriciteitsnet te voorkomen, maar dat er in bepaalde gebieden toch af en toe stroomuitval kan optreden. De EBS benadrukt de noodzaak van tijdige uitbreiding en verbetering van het elektriciteitsnet om ruimte te bieden aan nieuwe woonprojecten, kantoren en fabrieken. Het onderhouden en verbeteren van het elektriciteitsnet is, aldus de EBS, een continu en kostbaar proces. De EBS benadrukt het belang van een betrouwbare stroomvoorziening en de voortdurende inspanningen die worden geleverd, om ononderbroken elektriciteit te garanderen.

In een lokaal medium is gemeld dat onder andere klanten in Paramaribo-Noord, Zorg en Hoop, Benie’s Park en Wanica, de afgelopen dagen meerdere malen te maken hebben gehad met onvoorziene stroomuitval. De EBS stelt dat er met man en macht gewerkt wordt, om het ongerief van klanten tot een minimum te beperken. Echter blijkt toch irritatie en ongeduld bij klanten door de wijze waarop er onderbrekingen plaatsvinden. Zo is na de eerste keer van stroomuitval, er weinig informatie over de oorzaak van de stroomuitval gegeven. Ook zijn er geen medewerkers beschikbaar die de communicatie met het publiek op een vlotte en doeltreffende wijze kunnen onderhouden. Veel klanten hebben op sociale media hun ongenoegen geuit over de stroomonderbrekingen die op ongeregelde tijden plaatsvinden.

More
articles